Peter Lipa dáva do svojich piesní srdce i dušu

NETKY.SK • 20 August 2015, 09:00 • 2 min
Peter Lipa dáva do svojich piesní srdce i dušu

BRATISLAVA - Slovenského džezového speváka Petra Lipu mrzí, že na Slovensku klesá predajnosť hudobných albumov.

slovakia

left justify in out

„Svet sa veľmi zmenil, albumy sú síce stále artefaktom, ktorý umelca reprezentuje, nič lepšie sa zatiaľ nevymyslelo, no my do toho dávame srdce, dušu a peniaze a na druhej strane to bol vlastne vždy tovar, ktorý sa predáva a niekto si ho musí kúpiť. A toto dnes, žiaľ, klesá a klesá to nielen tu, ale všade na svete,“ poznamenal umelec v rozhovore pre agentúru SITA.

 

„Celý trh a prístup k hudbe sa mení. Hudba sa stala samozrejmosťou, jej dostupnosť je neuveriteľná, každý má v telefóne to svoje, čo chce a počúva si to na sluchátkach, taká je jednoducho doba a my umelci sa tomu musíme prispôsobiť. Tá investícia je však veľmi veľká, človeku dá veľa práce niečo vytvoriť a potom nemá chuť si to len tak zadarmo zverejniť niekde na internete,“ podotkol spevák, podľa ktorého by však mal každý umelec napriek nepriaznivej situácii za každých okolností dbať na svoju prezentáciu. „Každý umelec by mal myslieť na svoju vonkajšiu prezentáciu, vydať či už videoklip alebo nejaký zostrih, ukážky tvorby na sociálnej sieti. Stále treba robiť. To, že nám v súčasnej dobe trh veľmi nepraje, ešte neznamená, že to zabalíme a nebudeme robiť. Veď hudbu máme stále radi, stále máme divákov a mať niečo nové v rukách je vždy celkom príjemné,“ pousmial sa známy džezmen.

 

Najnovšie sa obľúbený rodák z Prešova teší novému textu od autora Maturantiek Ruda Rusiňáka. „Volá sa to 120/80, ako krvný tlak,“ prezradil Lipa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona