Peter Kažimír by pozíciu guvernéra NBS prijal, o miesto sa možno bude uchádzať čoskoro

NETKY.SK • 4 Október 2018, 08:59 • 2 min
Peter Kažimír by pozíciu guvernéra NBS prijal, o miesto sa možno bude uchádzať čoskoro

BRATISLAVA - Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD)by sa o miesto guvernéra Národnej banky Slovenska mohol uchádzať ešte počas tohto volebného obdobia. Slovensko by tak malo nového ministra financií.

slovakia

left justify in out

Prezradil to predseda vlády Peter Pellegrini v debate pre TV Pravda.

Po prvý raz tu verejne vyhlásil, že na pozícii ministra financií v jeho vláde možno dôjde k výmene. "Môžem potvrdiť, že v prípade, že by malo dôjsť k zmene na poste guvernéra NBS, tak pán podpredseda vlády a minister financií by určite mal ambíciu zúčastniť sa súboja o takýto post. To je pravda. O tom sa veľa špekuluje a ja to môžem takto oficiálne potvrdiť," povedal Pellegrini.

 

img

Predseda vlády Peter Pellegrini

Zdroj: TASR

 

Nevylúčil, že k tejto zmene by mohlo dôjsť ešte do konca tohto roka. "Otázka je, aký plán so svojím životom a kariérou má terajší guvernér NBS, pretože od neho všetko závisí. V prípade, že by Jozef Makúch urobil nejakú zmenu vo svojom pôsobení, tak potom môžeme hovoriť o týchto otázkach," vyhlásil premiér.

 

img

Národná banka Slovenska

Zdroj: TASR

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies