Peter Kassig zajatý islamistami v liste rodičom vyjadril strach zo smrti

NETKY.SK • 6 Október 2014, 08:15 • 2 min
Peter Kassig zajatý islamistami v liste rodičom vyjadril strach zo smrti

INDIANAPOLIS - Rodičia humanitárneho pracovníka Petra Kassiga z amerického štátu Indiana, ktorému extrémistická organizácia Islamský štát (IS) na poslednom videozázname pohrozila odrezaním hlavy, uviedli, že v júni dostali od svojho syna list, v ktorom vyjadril obavy zo smrti. Informovala dnes o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ed a Paula Kassigovci tiež uviedli, že podľa slov jedného z bývalých rukojemníkov IS ich 26-ročný syn dobrovoľne konvertoval na islam v čase, keď sa nachádzal v cele so zbožným sýrskym moslimom, a prijal meno Abdarrahmán Kassig.

 

Vo vyhlásení, ktoré Kassigovci v nedeľu zverejnili médiám, sa uvádza, že Kassig v liste zaslanom rodičom v júni tohto roka vyjadruje obavy, že zomrie. Ak by sa však stalo, jeho rodičia by mali mať útechu v tom, že "bol výsledkom pokusu uľahčiť utrpenie a pomôcť tým, ktorí to potrebujú".
      

Príslušníci Islamského štátu zajali Kassiga ešte 1. októbra 2013. Najnovšie video s vraždou britského občana Alana Henninga sa na internete objavilo v piatok. Okrem vraždy zachytáva aj vyhrážky americkému občanovi Kassigovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona