Peter Jackson bude mať hviezdu na Chodníku slávy

NETKY.SK • 25 November 2014, 10:40 • 2 min
Peter Jackson bude mať hviezdu na Chodníku slávy

LOS ANGELES - Novozélandský filmár Peter Jackson dostane 8. decembra hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Päťdesiattriročný rodák z Wellingtonu, ktorý nakrútil adaptácie kníh Pán prsteňov a Hobit, bude mať svoju hviezdu s poradovým číslom 2538 pred Dolby Theatre, kde sa koná odovzdávanie Oscarov.

slovakia

left justify in out

Na ceremoniáli sa zúčastní viacero členov hereckého obsadenia spomínaných snímok ako napríklad Orlando Bloom, Elijah Wood, Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Richard Armitage či Andy Serkis.

 

Peter Jackson na seba na začiatku kariéry upozornil ako režisér hororových komédií. V roku 1995 si spolu s Fran Walsh vyslúžil nomináciu na Oscara za scenár drámy Nebeské stvorenia (1994). Celosvetovo sa však preslávil najmä adaptáciou trilógie J.R.R. Tolkiena Pán prsteňov, ktorej záverečná časť s podtitulom Návrat kráľa (2003) mu v roku 2004 vyniesla tri Oscary. Nakrútil tiež trojdielnu adaptáciu Tolkienovej knihy Hobit, ktorej jednotlivé časti dostali podnázvy Neočakávaná cesta (2012), Smaugova pustatina (2013) a Bitka piatich armád (2014). Posledná menovaná epizóda sa dostane do slovenských kín 11. decembra. Postaral sa aj o úspešný remake King Konga (2005) či drámu Pevné puto (2009), ktorá je adaptáciou románu Alice Sebold. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies