Peter Hlinka chce byť ako Giggs, rozhodne ešte nekončí

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 11:16 • 2 min
Peter Hlinka chce byť ako Giggs, rozhodne ešte nekončí

VIEDEŇ - Hoci má Peter Hlinka už 35 rokov, rozhodne ešte nemyslí na ukončenie svojej futbalovej kariéry. Bývalý reprezentačný stredopoliar či stopér pôsobí v tíme SC Wiener Neustadt v najvyššej rakúskej súťaži. Zmluva so spomenutým klubom mu vyprší v lete, ale rodák z Prešova neuvažuje, že by opustil Rakúsko.

slovakia

left justify in out

"Peter patrí medzi našich kľúčových hráčov a je absolútny profesionál. Inak by nehral na špičkovej úrovni a tak často. Rozhodne si viem predstaviť predĺženie vzájomnej spolupráce, ale v tejto otázke zohráva úlohu vek aj financie," povedal na adresu urasteného slovenského futbalistu pre portál LAOLA1 tréner Wiener Neustadtu Heimo Pfeifenberger.

 

Defenzívny záložník P. Hlinka odohral v tejto sezóne 24 zápasov v tipp3 bundeslige, dal v nich štyri góly a pripísal si aj štyri asistencie. "Otázku, čo bude so mnou v lete, počúvam stále častejšie. Pravda je, že dvaja naši hráči už predĺžili zmluvy s Wiener Neustadtom, ale ja ešte nie. Príliš sa tým nezaoberám. Hrám v kvalitnej súťaži a na to, že som defenzívny stredopoliar, mám slušné štatistiky. Nemyslím si, že v rakúskej lige je mnoho 'šestiek' s takou individuálnou bilanciou. Ja som so sebou spokojný, odvádzam kvalitnú futbalovú prácu. Uvidíme, čo sa stane po sezóne," povedal v rozhovore pre spomenutý portál Peter Hlinka. 

 

Zaujímavé je, že okrem rodného Prešova hrával 35-ročný defenzívny štít už len v zahraničí, prevažne v Rakúsku. Postupne si obliekal dresy Sturmu Graz, Rapidu Viedeň, Bregenzu, nemeckého Augsburgu, Austrie Viedeň. Hlinka rozhodne ešte neplánuje zavesiť kopačky na klinec. "Pozrite sa na Ryana Giggsa v Manchestri United. Má 40 a napriek tomu stále ukazuje špičkový futbal, a to je len jeden z príkladov. Ja som zdravotne v poriadku, netrápia ma zdravotné problémy a nikdy som nemal vážne zranenie, určite chcem stále hrať," načrtol svoje plány niekdajší 28-násobný reprezentant SR. "Naposledy som odohral celé stretnutia proti dvom špičkovým tímom Red Bullu Salzburg a Rapidu Viedeň a v pohode som ich zvládol, pokiaľ ide o kondičnú stránku," uzavrel Peter Hlinka. 

 

SC Wiener Neustadt je v tabuľke najvyššej rakúskej súťaže sedem kôl pred jej koncom na ôsmom mieste. Pred zostupujúcim Wackerom Innsbruck má 12-bodový náskok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona