Peter Gabriel nahráva nový album

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 16:39 • 2 min
Peter Gabriel nahráva nový album

LONDÝN - Britský hudobník a spevák Peter Gabriel nahráva piesne pre nový album.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatpäťročný rodák z Chobhamu sa tým pochválil na sociálnej sieti Facebook, kde už od júna zverejňuje fotografie zo štúdia.

 

 

 

Posted by Peter Gabriel on 8. júl 2015

 

Názov novej nahrávky ani dátum jej vydania však zatiaľ neprezradil.

 

Peter Gabriel pôsobí na scéne už od roku 1967. Preslávil sa ako spevák a flautista kapely Genesis. Po odchode z tejto slávnej formácie odštartoval v polovici 70. rokov sólovú kariéru. Postupne vydal deväť štúdioviek, z ktorých komerčne najúspešnejšia bola So z roku 1986. Jeho zatiaľ posledným albumom je nahrávka New Blood (2011). Medzi najväčšie hity Petera Gabriela patria skladby ako Solsbury Hill, Games Without Frontiers, Shock The Monkey, Sledgehammer, Don't Give Up (feat. Kate Bush), Big Time, Digging in the Dirt alebo Steam. Na svojom konte má tri BRIT Awards, šesť Grammy a trinásť MTV Video Music Awards. Ako člena Genesis ho v roku 2010 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies