Peter Dinklage rokuje o účinkovaní v komédii Pixels

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 14:07 • 2 min
Peter Dinklage rokuje o účinkovaní v komédii Pixels

BRATISLAVA - Predstaviteľ Tyriona Lannistera zo seriálu Hry o tróny sa má pripojiť k Adamovi Sandlerovi a ďalším hercom v novom filme Chrisa Columbusa.

slovakia

left justify in out

Americký herec Peter Dinklage si možno zahrá v komédii Pixels po boku Adama Sandlera. Informoval o tom filmový blog TheWrap, ktorému to potvrdilo niekoľko nemenovaných zdrojov. Dinklage sa tak má pripojiť k Adamovi Sandlerovi, Kevinovi Jamesovi a Joshovi Gadovi, ktorých účinkovanie vo filme už potvrdili.

Akčná komédia Pixels rozpráva príbeh skupiny hráčov videohier, ktorí musia odvrátiť útok postavičiek z videohry na mesto New York. Film bude režírovať Chris Columbus, pričom na scenári, ktorého predlohou bol krátky film Patricka Jeana, pracuje Sandler s dlhoročným spolupracovníkom Timom Herlihym.

 

Štyridsaťtriročný Peter Dinklage trpí od narodenia achondropláziou - poruchou rastu kostí. Napriek svojmu nízkemu vzrastu sa dokázal presadiť vo svete televízie, filmu a divadla. Prelomovou bola pre neho úloha samotárskeho milovníka vlakov Finbara McBridea v dramédii The Station Agent (2003), kde si zahral spolu s Patriciou Clarkson či Michelle Williams. Nasledovali roly v snímkach ako Penelope (2006), Dokážte mi vinu (2006), Utečenec (2007) či Narnia: Princ Kaspian (2008). Do povedomia divákov sa však zapísal predovšetkým ako inteligentný a sarkastický Tyrion Lannister z Hry o tróny, pričom za svoj výkon získal Emmy i Zlatý glóbus. V tomto roku ho diváci budú môcť vidieť v očakávanej sci-fi snímke X-Men: Budúca minulosť, kde stvárni záporného hrdinu Bolivara Traska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona