Peter Cmorik Band zverejnili videoklip k piesni Taká ako ty

NETKY.SK • 29 Január 2018, 18:09 • 2 min
Peter Cmorik Band zverejnili videoklip k piesni Taká ako ty

BRATISLAVA - Slovenský spevák a hudobník Peter Cmorik a jeho kapela predstavili novú skladbu s názvom Taká ako ty. Novinka pochádza z ich nového EP Životom. K piesni prostredníctvom služby YouTube formácia ponúkla aj videoklip.

slovakia

left justify in out

Na skladbe, ktorá je druhou ukážkou zo spomínanej štúdiovky Životom, sa autorsky podieľalo šesť hudobníkov vrátane spomínaného Cmorika, gitaristu Maroša Gogu a klávesáka a manažéra Kristófa Kissa. "Pesnička Taká Ako Ty je kolektívne dielo, ktorá ma až 6 autorov. Traja sme ju skladali a traja sme sa podieľali na texte. Keď sme si mysleli, že máme finálnu verziu skladby, s ktorou ideme do štúdia, stalo sa, že sme počas nahrávania kompletne vymenili refrén piesne za úplne nový, zložený na mieste, čo sa nám ešte nikdy predtým nestalo," vysvetlil 37-ročný muzikant. "Tému a gro piesne napísali renomovaní textári Marian Brezáni a Miro Jurika, keďže sme počas nahrávania nahradili refrén absolútne novou melódiou, žiadal sa i nový text. Priamo na mieste činu sa prejavili i moje textárske schopnosti a vznikla nová verzia refrénu i po tejto stránke," povedal.

Klip k novinke vznikol pod režisérskou taktovou Feriho Gažíka, ktorý pod hlavičkou Media Project video aj nakrútil. Vo štvorminútovom videu možno vidieť Peter Cmorik Band v rôznorodých záberoch z poľnej cesty, pieskovej pláže alebo prostredia plného grafitov. "Prekvapilo nás počasie, keďže od rána začalo husto snežiť a bola neskutočná zima, ktorá nás sprevádzala počas celých 10 hodín práce. Bolo to naozaj náročné a vymrzli sme asi ako nikdy. K tomu nutnosť tváriť sa pohodovo dala zabrať. Na toto natáčanie nikdy nezabudneme ani my a určite ani modelka Veronika Lackovičová, ktorá nám v klipe hrá to 'dievča ako ty’," zaspomínal spevák na nakrúcanie videa. "Klip je prenesením obrazov hrajúcej rovnako rozostavanej kapely do rôznych prostredí popretkávaných zábermi jedinečného dievčaťa. Verím, že obraz podporí našu chytľavú pieseň," dodal.

EP Životom je prvou časťou pripravovaného rovnomenného albumu. Okrem menovanej skladby si na EP, ktoré ponúkli v digitálnej distribúcii, Cmorikovi fanúšikovia a fanúšičky môžu nájsť skladby Spolu zostarnúť, Znova a znova, To si musíš prejsť sám. "Všetky piesne sme skladali spoločne s kapelou, nie ako tie predtým, kde som bol autorom veľakrát len ja sám. Som rád, že si s kapelou tak sedíme po všetkých stránkach a výsledok je dobrodružnejší a je tam cítiť viac vplyvov, emócií a vlastne rukopisov nás všetkých,“ pochválil si Cmorik spoluprácu so svojou kapelou.

Peter Cmorik po prvý raz zaujal verejnosť v roku 2006 počas účinkovania v druhej sezóne súťaže Slovensko hľadá SuperStar, ktorú napokon aj vyhral. V rovnakom roku vydal aj debutový album Nádherný deň. Niekoľkonásobný držiteľ Zlatého slávika v kategórii Spevák roka má na konte tiež štúdiovky Žijem ako viem (2007), Jedno si želám (2009) a ...o Tebe (2013).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona