Peter Capaldi odchádza zo seriálu Doctor Who

NETKY.SK • 31 Január 2017, 10:06 • 2 min
Peter Capaldi odchádza zo seriálu Doctor Who

BRATISLAVA - Škótsky herec Peter Capaldi končí v sci-fi seriáli Doctor Who (2005), známom aj pod názvom Pán času.

slovakia

left justify in out

Oznámil to v rozhlasovej show moderátorky Jo Whiley na BBC Radio 2. Päťdesiatosemročný rodák z Glasgowa odíde z kultovej série na konci roka. "Myslím, že je čas ísť ďalej," vyjadril sa dvanásty predstaviteľ obľúbeného Doktora, ktorý rolu prevzal v roku 2013 po Mattovi Smithovi. Pripravovaná desiata sezóna, ktorá by sa mala dostať do vysielania v apríli, tak bude jeho posledná, pričom s Doktorom sa definitívne rozlúči na Vianoce.

 

"Je mi smutno, milujem Pána času, skvelo sa na ňom pracuje," vyjadril sa. Prezradil pritom, že tvorcovia ho požiadali, aby v seriáli zostal aj po tom, ako sa mu skončí súčasná zmluva, no on sa rozhodol ísť v ústrety novým výzvam.


Desiata sezóna Doctor Who bude poslednou aj pre doterajšieho hlavného tvorcu Stevena Moffata, z ktorého rúk projekt prevezme tvorca krimi seriálu Broadchurch (2013) Chris Chibnall. Ako nová Doktorova spoločníčka sa v nej predstaví Pearl Mackie, ktorá nahradí Jennu Coleman. Tá v seriáli účinkovala v rokoch 2012 až 2015.

 

 

Hlavnou postavou seriálu Doctor Who je excentrický humanoidný mimozemšťan, ktorý si hovorí Doktor a cestuje priestorom i časom v lodi zvanej TARDIS. Tá zvonku vyzerá ako stará modrá policajná búdka, ale vnútri je obrovská. Na cestách sa k nemu často pridávajú rôzni ľudia alebo ďalší mimozemšťania a spoločne zachraňujú Zem i vesmír. Seriál vysielali najprv v rokoch 1963 až 1989, no celosvetový fenomén sa z neho stal až po štarte modernej verzie v roku 2005. Doktora hral vtedy už deviaty herec Christopher Eccleston. Zmeny hercov tvorcovia vysvetlili tým, že Doktor sa s každým úmrtím regeneruje do nového tela.


Peter Dougan Capaldi je známy najmä ako Malcolm Tucker zo seriálu The Thick of It (2005 - 2012) a filmu Politické kruhy (2009). Zahral si aj vo filmoch Nebezpečné známosti (1988), Svetová vojna Z (2013) alebo The Fifth Estate (2013). V roku 1995 získal Oscara za krátky hraný film Franz Kafka's It's a Wonderful Life (1993), ktorý režíroval a napísal aj jeho scenár.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies