Peter Bročka sa ujal funkcie primátora Trnavy: Chce vrátiť vieru v spravodlivú správu vecí verejných

NETKY.SK • 12 December 2014, 17:28 • 2 min
Peter Bročka sa ujal funkcie primátora Trnavy: Chce vrátiť vieru v spravodlivú správu vecí verejných

TRNAVA - Primátor Trnavy 32-ročný právnik Peter Bročka sa dnes ujal funkcie. Je prvým primátorom od roku 1989, ktorý nebol nominovaný politickou stranou. Zatiaľ svojho zástupcu neurčil, chce tak urobiť do 60 dní.

slovakia

left justify in out

Bročka v úvodnom príhovore povedal, že je čas začať budovať z Trnavy silné mesto, ktoré môže byť pre ostatných vzorom. ,,Chcem obyvateľom mesta aj v mene poslancov sľúbiť, že budeme spoločne pracovať a rozhodovať tak, aby Trnavčania znovu nadobudli vieru v spravodlivú a transparentnú správu vecí verejných. Nové zloženie mestského zastupiteľstva je výzvou pre nás všetkých, aby sme dokázali byť pre Trnavčanov vzorom v spolupráci medzigeneračnej ako aj medzi nezávislými poslancami a poslancami politických strán,“ povedal v prvom vystúpení nový primátor. Bročka v Trnave založil občianske združenie Lepšia Trnava, s ktorým organizoval viaceré dobrovoľnícke aktivity, napríklad kosenie verejných trávnikov alebo údržbu detských ihrísk. Do mestského zastupiteľstva sa z tohto zoskupenia dostalo 12 prevažne mladých poslancov, ktorí kandidovali ako nezávislí. 

 

Do poslaneckých kresiel dnes zasadlo 31 novozvolených poslancov. V mestskom zastupiteľstve je 15 nezávislých, 13 poslancov pravicovej koalície a traja poslanci Smeru-SD. Poslanci schválili aj zriadenie a obsadenie mestskej rady a vznik viacerých komisií mestského zastupiteľstva. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies