Peter Bič Project si bez obmedzení užívajú letné koncerty

NETKY.SK • 14 August 2018, 08:46 • 2 min
Peter Bič Project si bez obmedzení užívajú letné koncerty

BRATISLAVA - Slovenská kapela Peter Bič Project si napriek úrazu speváčky Viktórie, ktorá v prvej polovici júla nešťastne spadla z bicykla, naplno užíva letné koncerty.

slovakia

left justify in out

„Leto máme plné vystúpení, stále niekde hráme, z čoho sa tešíme, pretože sme dlho verejne nehrali. Minulý rok sme pracovali na albume Dream a na jar zas na novej pesničke Nedívaj sa tak, takže ponuky na koncerty sa nám rozbehli viac-menej až pred letom,“ povedal líder kapely, gitarista Peter Bič.

Vystúpenia neodvolali dokonca ani bezprostredne po Vikinom úraze. „Našťastie sme nemuseli odvolať ani jeden koncert, aj keď to vyzeralo veľmi zle, pretože na druhý deň po páde sme mali hneď dva. No keď sme zistili, že Viki nemá nič zlomené a dokáže stáť na nohách, tak sme si prešli setlist a povedali sme si, že tých ľudí nechceme sklamať... Koncerty sme odohrali a dopadlo to napokon super, aj keď Viki vyzerala ako z hororového filmu... Ľudia nám dali obrovskú podporu,“ priblížil hudobník, podľa ktorého sa Viki celkovo dostala do formy veľmi rýchlo. „Za pár dní bola fit,“ uviedol.

Speváčka, celým menom Viktória Vargová, sa však na prvých koncertoch po páde musela skutočne prekonať. „Mala som 'drobné' obmedzenia - nevedela som poriadne otvoriť ústa a mala som bolesti, čiže to bolo trochu náročné. Cítila som, že môj výkon nie je taký, ako inokedy. No napriek tomu som to vďaka veľkej podpore kapely a fanúšikov zvládla. Teraz som už fit, našťastie som sa dala dokopy relatívne rýchlo, trvalo to asi týždeň. Vyzerám zasa ako predtým,“ zasmiala sa.

Leto okrem vystupovania naďalej trávi aj výletmi v prírode, plávaním a takmer hneď sa odvážila sadnúť si opäť aj na bicykel. „Na bicykel som si sadla zhruba po dvoch týždňoch od úrazu. Bol to taký zvláštny pocit. Nemala som strach, ale cítila som sa, ako keby som sa znova učila bicyklovať. Bola som taká nemotorná,“ priznala Viki, ktorá si podľa vlastných slov vďaka úrazu opäť pripomenula dôležitú životnú lekciu. „Uvedomila som si, že to, k čomu som vedená, platí vo všetkých smeroch... Že bez rešpektu, úcty a pokory sa človek ďaleko nedostane, či už ide o medziľudské vzťahy alebo o obyčajnú jazdu na bicykli,“ poznamenala speváčka.

Kapela popri koncertoch trávi leto aj v štúdiu, kde pripravujú nové pesničky, tentoraz prevažne v slovenčine. „Páči sa mi, že pokračujeme v tom začatom slovenskom trende. Cítim, že je to tak správne, že to tak má byť. Žijeme predsa na Slovensku, koncertujeme najmä na Slovensku a slovenskému publiku sme takto omnoho bližšie,“ uviedol Bič.

Na slovenských textoch doteraz intenzívne spolupracovali s Vladom Krauszom. Nové piesne by si však chceli napísať sami. „Chceli by sme sa aspoň pokúsiť o vlastnú tvorbu. Slovenčina nám naozaj učarovala,“ zhodla sa kapela. Viktórii sa dokonca podľa jej slov dnes už po slovensky spieva lepšie ako po anglicky. „Kedysi by som to tvrdiť nemohla, no dnes to tak je. Preto sa chcem aj ja podieľať na nových textoch. Spolupráca s Vladom je výborná, no predsa len je fajn, keď spevák spieva o tom, čo sám prežil,“ podotkla.

Ďalší album napriek novej tvorbe zatiaľ vydávať neplánujú. „Neradi by sme novými pesničkami zatienili Dream. Budúci rok by sme totiž chceli k albumu ešte zorganizovať turné... Už pomaly premýšľame nad hosťami a čo špeciálne naň vymyslíme,“ uzavrel Bič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies