Peter Bič Project predstavili nový singel a videoklip

NETKY.SK • 8 December 2016, 08:47 • 2 min
Peter Bič Project predstavili nový singel a videoklip

BRATISLAVA - Slovenská skupina Peter Bič Project predstavila v stredu podvečer nový singel a videoklip ku skladbe Calling You, ktorú zložili v spolupráci s anglickým hudobníkom Paulom Spencerom známym ako Dario G.

slovakia

left justify in out

Spolupráca na skladbe sa začala už vo februári. „Paul sa o nás dozvedel, keď bol na Slovensku a mal taký plán, že bude nahrávať s nejakými slovenskými umelcami. Počul, že sú tu výborní speváci a výborní muzikanti a medzi nimi mu odporučili aj nás. Vypočul si nejaké nahrávky a veľmi sa mu to páčilo, tak sa nám ozval, napísal nám e-mail, že by chcel urobiť nejakú spoluprácu, niekoľko piesní a tak sme ho pozvali na Slovensko do štúdia. Táto spolupráca bola aj pre nás veľmi prínosná v tom, že sme zrazu začali robiť s človekom, ktorého pozná celý svet a veľa sme sa od neho naučili, aj on od nás - a to sa netýka len hudby. Začali sme tvoriť a výsledok toho je práve Calling You - singel, ku ktorému sme natočili aj krásny videoklip,“ povedal Peter Bič v rozhovore pre agentúru SITA.

 

 

Dario G ocenil v prvom rade širokospektrálnosť ich hudobného vnímania. „Bol to proces. Dostal som možnosť pozrieť sa na nich a ako som počúval ich veci, uvedomil som si, že to je skupina, ktorá sa hrá s rôznymi variantmi - je to kapela, ktorá má mužský vokál, ženský vokál a zároveň... preferujem melodickú tanečnú hudbu, ale nie vždy takú tvorím, preto sa mi páči, že oni nezachádzajú ani príliš do popu, ani do rocku, ale tieto prvky sú v ich tvorbe cítiť, sú veľmi variabilní, preto ma oslovili, sú to naozaj dobrí hudobníci, dnes by sa dalo povedať, že už aj moja nová rodina...,“ zasmial sa Dario G.

 

Text skladby, ktorú nahrali Peter Bič Project a Dario G, zložil Dariov známy. „Stretol som ho ako muzikanta, ale v tomto hudobnom biznise to tak chodí, že ľudia, ktorí sa venujú hudbe, sa nevenujú naplno len nej, majú popri tom aj iný job. Človek, ktorý napísal text k tejto piesni, sa napríklad živí umývaním okien - možno po tejto pesničke sa prestane a všetky okná v jeho meste zostanú špinavé... ,“ poznamenal Dario G. „Nie je to song o umývaní okien, ale keď fungujete v normálnom svete, a keď robíte deň čo deň normálnu prácu, môžete pokojne napísať song, ktorý osloví ďalšieho človeka, ktorý takisto dennodenne pracuje a rieši podobné problémy,“ dodal známy hudobník. „Mám veľa priateľov medzi muzikantmi, ale večer chodím von aj s kamarátmi, ktorí pracujú v iných sférach, a s rodičmi kamarátov mojich detí, ktorí pracujú v bankách a podobne... Keby ste trávili čas len s muzikantmi, tak sa zbláznite - my nežijeme v reálnom svete, je dobré mať to správne uzemnenie,“ uviedol Dario G.

 

Skladba, s ktorou Peter Bič Project v spolupráci s ním aktuálne prichádzajú na trh, je podľa neho o svetle, ktoré v živote môže každý nájsť. „Možno to znie spočiatku ako love song, no je o tom, že niekoho alebo niečo stratíte a snažíte sa nájsť nejaké vysvetlenie a novú interpretáciu života a ten videoklip a príbehy, ktoré sa v ňom odohrávajú, sú veľmi zaujímavé,“ ozrejmil Dario G. „Klip sa hrá najmä so svetlom a s temnotou, pretože ľudia potrebujú žiť to 'svetlo' a ja si myslím, že tento videoklip pekne ukazuje, že ho tí ľudia v sebe majú - napriek tomu, aké sú ich životy ťažké, dokážu ich pretransformovať vo svoj prospech a prospech druhých,“ podotkol.

 

V skladbe zároveň kapela predstavuje novú speváčku Viktóriu. „S chlapcami sa cítim veľmi dobre, užívam si to, je to to, čo som vždy chcela robiť a spolupráca s Dariom bola takisto skvelá. Tým, že som doteraz nemala žiadne skúsenosti, tak mi to do môjho doterajšieho hudobného bytia dalo strašne veľa poznatkov. Som teraz v takej eufórii - je to moja prvá pesnička, prvý klip, som z toho celá vytešená,“ zasmiala sa Viki, ktorú si kapela veľmi váži. „Viktória má nádherný hlas a musím povedať, že to všetko zvláda úžasne,“ poznamenal Peter Bič.

 

Videoklip k singlu nakrúcali v spolupráci s režisérom Vladimírom Kriškom. „Myslím, že Vlado sa toho zhostil veľmi dobre, klip presne opisuje to, čo sme chceli - aby bola zachytená tá pozitívna nálada, pozitívna emócia tých ľudí, ktorí sú na hrane, energia, ktorú tak často hľadáme sami v sebe... Je tam vyobrazených päť alebo šesť príbehov ľudí, ktorí nevedia, čo ďalej so životom, so sklamaním, či zostať alebo ísť - to bola práve tá podstatná informácia, ktorú sme chceli odovzdať... Je tam napríklad baba, ktorá reálne prekonala rakovinu a dnes je zdravá. Chceli sme, aby ľudia pocítili, že nič nie je definitívne a že reálne môžu mať aj v ťažkých chvíľach nádej - občas stačí malý kúsok niečoho - pozitívne tóny, ktoré vás nakopnú a zrazu pochopíte, že sa netreba srať s vecami, keď nie je dôvod - to bola celá myšlienka,“ vysvetlil Peter Bič.

 

Podľa jeho brata Iva je skladba výsledkom prelomového obdobia, keď si sám uvedomil, že treba veriť vo vlastnú silu. „Ak človek nemá zbytočné zábrany, môže sa to stať hocikomu, ale musí robiť to, čo chce a veriť tomu. Nám sa cez to, že veríme, že robíme dobrú hudbu, pritrafilo v rámci náhod, že sme sa stretli s Dariom a začali sme si vymieňať songy, až sme napokon zistili, že chceme urobiť niečo spolu. Je to veľká vec, aj keď človek to v praxi až tak nevníma... Veľká skúsenosť, veľa sme sa od seba naučili, veľa sme spolu prežili, celé je to založené na takej priateľskej báze a tým pádom to má dobrý potenciál. Bola to dobrá spolupráca a dúfam, že budúcnosť prinesie ešte ďalšie veci,“ poznamenal Ivo Bič.

 

Kapela má v tejto chvíli s Dariom G načrtnuté už ďalšie spolupráce. „Máme rozbehnuté ešte ďalšie dve veci, ktoré by sme chceli urobiť - teraz premiérujeme tento videoklip a singel, ale budúci rok chystáme tiež niečo spoločné, ešte nechcem prezrádzať, čo...“ naznačil Peter Bič.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona