Peter Bič Project pokrstili svoj druhý album

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 10:09 • 2 min
Peter Bič Project pokrstili svoj druhý album

BRATISLAVA - Slovenská skupina Peter Bič Project v stredu večer v Bratislave pokrstila svoju druhú štúdiovku s názvom Just a story.

slovakia

left justify in out

„Piesne na tomto albume sú svieže, dospelejšie, zrelšie, každá je iná, každá je farebná, každá je svojím spôsobom krásna a má svoj príbeh. Celý album je taký kompaktný, páči sa mi aj jeho obal, ako sme sa pohrali s fotkami, je to také naše dieťa,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA líder kapely Peter Bič. Tri z piesní, ktoré vybrali na novú nahrávku, vznikli ešte minulý rok, prezradila speváčka Dáša Kostovčík s tým, že "zvyšných šesť vzniklo teraz".


Pri výbere sa kapela zhodla na čísle deväť. „Ako sme to počúvali, tak sme si povedali, že nemá zmysel dávať niečo nasilu a navyše len preto, aby tam bolo dvanásť pesničiek, takže celé sa to uzavrelo v tom kruhu, vzniklo deväť nádherných piesní a povedali sme si, že už do toho nebudeme zasahovať,“ poznamenal Bič, podľa ktorého sa šestica mladých hudobníkov v priebehu uplynulých troch rokov veľmi zblížila. „Keď sme robili album Say It Loud, išlo to veľmi rýchlo, bolo to skvelé, ale neboli sme priatelia, neboli sme ľudia, ktorí sú spolu dennodenne, boli sme proste len muzikanti, ktorí sa stretli a začali niečo tvoriť a tento album vlastne hovorí aj o tom, že sme prišli do tej skúšobne po dva a pol roku a ako keby sme sa desať rokov stretávali. Skamarátili sme sa a tie pesničky sú odrazom toho celého,“ vysvetlil známy gitarista.


Autorsky sa na albume podieľali všetci členovia Peter Bič Project, pričom na novinke s nimi spolupracovalo i viacero ďalších známych mien. „Prizvali sme si niektorých hostí, ktorí obohatili našu hudbu svojimi nástrojmi, svojím talentom a spevom. Je tam Peter Cmorik, ktorý nám naspieval jeden vokál, je tam Fero Jano, brutálny inštrumentalista, ktorý nám zas nahral rôzne nástroje ako husle, mandolíny, steel pedále, čiže zase to posunul niekam inam, je tam bendžista Peťo Henriczy, ktorý je na ten svoj nástroj naozaj skvelý,“ vymenoval Peter Bič hudobníkov, ktorých podľa jeho slov pri nahrávaní počúvali s veľkou pokorou. "Je tam ešte Kali, Peter Pann, je tam Viktor Špak, také rôzne spojenia, ktoré sme ani neplánovali,“ doplnil.


Ako zároveň priznala Dáša Kostovčík, nový album sa jej každým počutím čoraz viac páči. „Musím povedať, že čím viac ho počúvam, tým viac sa mi páči, čo som veľmi rada a dnes som si to úplne užila. Prvýkrát sme hrali všetko naživo. Bolo to také zadosťučinenie a taká radosť a ľudia reagovali veľmi pozitívne, takže bolo to úžasné,“ poznamenala, v čom jej dal za pravdu aj spevák Ivo Bič. "Je to skvelý album, jednoducho sme po tých troch rokoch tak zohratí, že to funguje perfektne a to je na tom albume aj vidieť. Verím, že ten tretí bude ešte lepší," dodal.


Album uviedol do života Bičov dlhoročný priateľ Michal Hudák. „Veľmi sa teším, že mi Peťo zavolal a že sme ten čas dokázali nejako zosúladiť, aby to naozaj celé klaplo,“ povedal 45-ročný rodák z Prešova. Štúdiovku známy moderátor pokrstil cukrom. „Cukor sa mi hodil, lebo princíp cukor a bič skrátka funguje na celom svete, rovnako treba byť prísny ako treba byť aj láskavý, v správnej chvíli pohladiť a pochváliť a v správnej chvíli aj vynadať. Vtedy to funguje dokonale, keď je tá vyváženosť odhadnutá správnym spôsobom - preto som zvolil práve cukor a myslím si, že účel to splnilo,“ vysvetlil Hudák, ktorý si počas krstu s kapelou dokonca zahral a zaspieval.


Počas slávnostného večera predstavili Peter Bič Project aj nový videoklip k piesni Wanna Live. „Klip vznikal minulý mesiac, točilo sa v Prešove na jednej krásnej streche v krásnom počasí a Kali točil v Bratislave. Účinkujú v ňom tiež skvelí boxeri z Prešova,“ priblížila Dáša Kostovčík.


Turné k novému albumu kapela plánuje na jeseň tohto roku. Dovtedy ich môžu fanúšičky a fanúšikovia vidieť na viacerých koncertoch a festivaloch. „Plánujeme veľa koncertov, budeme cestovať hore-dole. Celé leto máme festivaly, v júli ideme dokonca do Chicaga, na čo sa veľmi tešíme,“ prezradila speváčka. Najbližší koncert odohrajú Peter Bič Project v piatok v Malackách a budúci týždeň sa objavia v Ostrave a v Košiciach.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies