Peter Bič Project má novú speváčku i klávesáka

NETKY.SK • 2 September 2016, 13:23 • 2 min
Peter Bič Project má novú speváčku i klávesáka

BRATISLAVA - Slovenská kapela Peter Bič Project ohlásila zmeny v zostave. Do skupiny prišli klávesák Zoli Tóth a speváčka Victoria.

slovakia

left justify in out

"Victoria má hlas, aký som u nás ešte nepočul. Bola pre nás jasnou voľbou. Jej falzet totiž ľuďom spôsobuje zimomriavky, v tom dobrom slova zmysle. Napriek tomu, že dosiaľ spievala najmä sama pre seba, nástup do kapely zvládla bravúrne. Za veľmi krátky čas urobila veľký pokrok a celú záležitosť poňala fakt profesionálne," povedal líder skupiny Peter Bič.

 

Na spoluprácu s kapelou sa teší aj 24-ročná interpretka, vlastným menom Viktória Vargová, ktorá nahradila Dášu Kostovčík. "Som rada, že už nespievam len sama sebe pred zrkadlom. Teraz vážne. Hudbu milujem, myslím, že je to na mne aj vidieť, aj keď mám zavreté ústa. Spolupráca s chalanmi bola a stále je obrovskou školou aj motiváciou, veľa vecí ma naučili a spolu sme sa za pomerne krátky čas dopracovali až sem, čaká nás ešte dlhá cesta a na to sa teším. Podporu, ktorú mi prejavujú, im do konca života nezabudnem," uviedla Victoria.

 

Tridsaťštyriročný Zoli Tóth, ktorý v zostave nahradil Matúša Pavlíka, už spolupracoval so Zuzanou Smatanovou, Máriou Čírovou alebo na televíznych projektoch ako Hlas Česko Slovenska či Milujem Slovensko. Pochádza z východného Slovenska, no usadil sa v Seredi, kde spolu s Jimim Cimbalom vlastní nahrávacie štúdio.

 

Formácia sa v novom zložení predstaví po prvý raz naživo v nedeľu 4. septembra v Bardejove v rámci projektu Jojka v meste. Okrem toho už majú naplánovaných množstvo ďalších koncertov a pripravujú nové piesne. "Momentálne sme veľmi často v štúdiu, pracujeme na nových skladbách, chystáme koncertný program a tiež veľmi zaujímavú spoluprácu so svetovým umelcom. Nový singel spolu s videoklipom predstavíme čoskoro," prezradil Peter Bič.

 

Kapela Peter Bič Project vznikla v roku 2010. Založili ju Peter Bič (spev, gitara) s Dášou Kostovčík (spev), Ivom Bičom (spev), Matúšom Pavlíkom (klávesy), Jozefom Zimom (bicie) a Vladom Čekanom (basgitara). V roku 2012 vydali album Say It Loud, z ktorého pochádzajú aj hity Hey Now a Thinking About You. Vďaka druhej menovanej skladbe získali ocenenie Slovenského ochranného zväzu autorského (SOZA) za najhranejšiu skladbu roka 2013. Vlani ponúkli druhý album Just a Story.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies