Peter Aristone si užíva koncert za koncertom

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 13:29 • 2 min
Peter Aristone si užíva koncert za koncertom

BRATISLAVA - Slovenský hudobník a spevák Peter Aristone žne v posledných mesiacoch jeden úspech za druhým. Vo februári vydal singel s názvom Gold, ku ktorému zverejnil aj videoklip, na čo ho takmer okamžite oslovil soul-blues-rockový spevák Marc Broussard, aby sa k nemu pridal ako support na jeho turné po USA.

slovakia

left justify in out

„Marc je v Amerike veľmi populárny, ideme spolu už tretí mesiac klubové turné, na ktorom mu robím hosťa. Na každom koncerte zahrám tak sedem, osem skladieb. Je to pre mňa najväčšia bomba, obrovský zážitok. Dejú sa mi momentálne veci, o ktorých som sníval už ako malý chalan,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.


Koncom apríla by malo v Amerike vyjsť i jeho nové EP Gold, ktoré len o pár dní neskôr uzrie svetlo sveta aj na Slovensku. Mladý spevák v tom čase zavíta opäť do Európy, keďže ho v máji čaká turné po Česku a Slovensku s kapelou Team. „Paľo Habera pôsobí momentálne pod tým istým vydavateľstvom, ktoré ma zastupuje v Čechách a na Slovensku a s interpretmi v rámci neho máme veľmi dobré vzťahy, všetci sa poznáme. No a Paľo dlho riešil predkapelu na svoje turné, až si nakoniec vybral mňa, lebo sa mu zapáčila moja posledná tvorba,“ objasnil Aristone vznik spolupráce s Haberom.

 

Mladý hudobník je z novej príležitosti nadšený. „Som Paľovi vďačný a teším sa na to. Mám rád jeho staré hity z 80. rokov, to boli super veci, je to skvelý muzikant a spevák. Osobne ho zatiaľ veľmi nepoznám, ale ako hudobníka ho veľmi uznávam,“ podotkol.


Na novom EP s názvom Gold spolupracoval Aristone s producentom Sachom Skarbekom, s ktorým sa vraj nečakane stretol v jednej z londýnskych kaviarní. „Po vydaní debutového albumu 19 days in Tetbury som často chodil sám s gitarou po londýnskych kaviarňach a hrával som, pričom raz som hral aj poblíž Sachovho štúdia. Sacha tam vtedy prišiel na pivo a tak sme sa po vystúpení dali do reči a povedal mi, že ho moje vystúpenie zaujalo. Pozval som ho teda na koncert, ktorý som hral onedlho s celou kapelou a on mi následne avizoval, že sólovo som sa mu páčil viac a či nenahráme akustický album zameraný na môj hlasový prejav s gitarou. A tak vznikol Gold,“ uviedol.

 

„Gold je teda viac-menej akustický, je viac o speve, je na ňom menej nástrojov, je taký trošku 'stripped down' ako oni hovoria. Je na ňom aj kapela, ale je to celé trošku inak spravené, také minimalistickejšie. 19 days in Tetbury bola veľká produkcia, poriadne bubny, rockový album. Tento je taký folkovejší a alternatívnejší,“ vysvetlil Aristone, ktorý sa zmene soundu na svojom novom EP podľa vlastných slov veľmi teší.

 

„Sacha vo mne prebudil spomienky na moje začiatky, keď som mal štrnásť a kúpil som si svoju prvú gitaru. V podstate to, čo robím teraz, som robil úplne na začiatku, keď som sa len učil hrať a mal som k hudbe taký priamočiary prístup. Sasha ma tam vrátil a ja som strašne rád, že som sa z toho takzvaného 'nablýskaného' pop-rocku posunul viac do pesničkárskeho prostredia, pretože v tejto polohe sa cítim asi najlepšie. Myslím, že toto mi sedí najviac,“ poznamenal talentovaný muzikant, ktorý sa podľa vlastných slov do leta nezastaví.

 

„Teraz hrám toľko koncertov, že asi nebude čas na nič iné, do konca júna budem stále na cestách. V lete budú aj festivaly, no tým, že som od februára v jednom kole, dávam si na celý júl pauzu. Pôjdem na dovolenku a festivaly budem riešiť až v auguste. A v septembri potom zas letím do Ameriky,“ uzavrel hudobník.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies