Peter Aristone a Komajota vyrazia na spoločné turné

NETKY.SK • 26 September 2014, 11:18 • 2 min
Peter Aristone a Komajota vyrazia na spoločné turné

BRATISLAVA - Spevák Peter Aristone a formácia Komajota vyrazia na spoločné turné. Slovenskí hudobníci sa počas druhej polovice októbra predstavia v piatich kluboch, prvý koncert odohrajú 16. októbra v Košiciach. Následne vystúpia v Nitre, Prešove, Žiline v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Do programu na turné sa chystáme zaradiť aj tri čerstvo dokončené skladby. Dáme si aj dva covery a jedno prekvapenie, ktoré zatiaľ neprezradím! A samozrejme zahráme všetky piesne z albumu 19 days in Tetbury," priblížil detaily o vystúpení Peter Aristone. Rodák z Bratislavy taktiež prezradil, že je veľkým fanúšikom prešovskej Komajoty. "Komajotu poznám už od ich začiatkov a veľmi ma zaujali. Áno, som ich veľký fanúšik. Komajota vždy znela inak ako všetko ostatné, čo sa na Slovensku produkovalo, a vniesli svieži vietor do hudby. Myslím si, že sa k sebe hudobne hodíme a že oslovujeme podobnú skupinu ľudí. Preto je to skvelý nápad spojiť sa a zahrať si spolu na turné,” uviedol spevák. 

 

“Peter nahral dobre znejúci anglický album, ktorý má naozaj svetový zvuk. Je zjavné, že do neho vložili veľa energie. Tešíme sa, keď si ho vypočujeme naživo. Viem si predstaviť, že si niečo spolu na koncerte aj zahráme," vyjadril sa zasa bubeník Komajoty Stano Čorej. Na turné sa jeho kapela predstaví v koncertnej zostave, ktorú okrem Čoreja, lídra formácie Martina Husovského a basgitaristu Michala Kráľa tvoria aj perkusionista Miro Szirmai a klávesák Bohuš Hajduch. "Pripravíme hodinový set. Základ budú tvoriť naše single, ktoré sme priebežne vydávali aj s videoklipmi za posledné dva roky, a doplníme ich pesničkami z našich troch albumov," prezradil Čorej. 

 

Peter Čerevka, známy pod umeleckým menom Peter Aristone, počas štúdia na konzervatóriu v Prahe založil niekoľko kapiel. Okrem toho sa rozhodol aj pre sólovú kariéru. Na demo nahrávky, ktoré poskytol agentúre v Londýne, sa mu ozval producent Greg Haver, známy spoluprácou s Manic Street Preachers. Výsledkom bol debutový album 19 Days in Tetbury (2014), na ktorom hosťovali okrem Jamesa Deana Bradfielda z Manic Stret Preachers či švédskej speváčky Emmy Ejwertz aj Melanie C. S bývalou členkou Spice Girls Aristone nahral skladbu Cool As You. Hudobník v súčasnosti pripravuje skladby na ďalší album, no venuje sa aj komponovaniu piesní pre iných interpretov. 

 

Kapela Komajota vydala debut s názvom Časopriestor v roku 2007. O rok neskôr sa na trh dostal druhý album Bludisko a v roku 2010 vydali zatiaľ poslednú štúdiovku Kolobeh. Medzi najznámejšie piesne kapely patria napríklad Ráno v novinách, Mesto v nás, Sedem nocí či Cez škáry. Samostatne vydali ešte piesne Dve muchy, Most, Január či Do tla. V septembri predstavili klip ku skladbe Everybody Dies Alone, ktorú formácia nahrala ešte v roku 2012 pre študentský film Bastard (2014). 

Dátumy koncertov spoločného turné Petra Aristonea a Komajoty: 
16. októbra - Košice - Malbo Caffe 
22.októbra - Nitra – Nová pekáreň 
23. októbra - Prešov - Drink in Bar 
29. októbra - Žilina - RocknRolla Club 
30. októbra - Bratislava - Hlava 22 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies