Pete Townshend odmietol produkovať Morrisseyho albumy

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 18:38 • 2 min
Pete Townshend odmietol produkovať Morrisseyho albumy

LONDÝN - Britský hudobník Pete Townshend odmietol ponuku kolegu Morrisseyho produkovať jeho sólové albumy.

slovakia

left justify in out

Pre magazín Q to prezradil samotný gitarista formácie The Who. Ako uviedol, 56-ročný Morrissey ho po rozpade formácie The Smiths dva razy požiadal o spoluprácu. Sedemdesiatročný rodák z predmestia Londýna sa však rozhodol ponuku neprijať. Pre magazín Q taktiež prezradil, že formáciu The Smiths miluje a manažérovi The Who Billovi Curbishleymu raz povedal, že ak by v The Smiths nahradil Johnnyho Marra, mohlo by to priniesť skvelý album.

 

The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. V kapele v súčasnosti pôsobí s Townshendom len spevák Roger Daltrey. Najznámejšiu zostavu formácie okrem nich tvorili aj zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapela je spolu s The Beatles a The Rolling Stones považovaná za jednu z najvýznamnejších rockových skupín z Veľkej Británie. V roku 1965 vydali debutový album My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný hit. Na konte majú tiež úspešné nahrávky ako Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). V súčasnosti s kapelou spolupracujú aj mladší brat Petea Townshenda Simon Townshend či syn bývalého bubeníka The Beatles Ringa Starra Zak Starkey. The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení. V roku 1990 kapelu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

 

Morrissey, celým menom Steven Patrick Morrissey, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 70. rokov minulého storočia. S formáciou The Smiths vydal v rokoch 1984 až 1987 štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka. Po rozpade The Smiths odštartoval sólovú kariéru. Do roku 1997 vydal šesť sólových albumov, ktoré obsahovali skladby ako Suedehead, Piccadilly Palare, The More You Ignore Me, The Closer I Get alebo Alma Matters. Následne sa na pár rokov odmlčal, no po návrate bol ešte úspešnejší ako predtým. V roku 2004 vydal comebackovú nahrávku You Are The Quarry obsahujúcu singel Irish Blood, English Heart, po ktorej nasledovali Ringleader Of The Tormentors (2006), Years Of Refusal (2009) a World Peace Is None Of Your Business (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies