Pete Doherty zverejnil skladbu venovanú Amy Winehouse

NETKY.SK • 23 Január 2015, 13:28 • 2 min
Pete Doherty zverejnil skladbu venovanú Amy Winehouse

LONDÝN - Britský hudobník Pete Doherty zverejnil skladbu Flags Of The Old Regime, ktorú venoval už zosnulej speváčke Amy Winehouse.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný člen kapiel The Libertines a Babyshambles napísal pieseň v roku 2011 krátko po tom, ako oceňovaná interpretka, ktorá má na konte albumy Frank (2003), Back to Black (2006) a single ako Rehab, Back to Black či Body and Soul (feat. Tony Bennett), v sobotu 23. júla zomrela na otravu alkoholom vo veku 27 rokov.

 

Na piesni sa podieľali aj basgitarista Babyshambles Drew McConnell, bubeník Jamie Morrison, klávesák Stephen Large či John Metcalfe, ktorý napísal sláčikové aranžmány. Stephen Street sa postaral o perkusie, akustickú gitaru a tiež o produkciu skladby, ktorá by mala vyjsť ako singel 9. marca. Výťažok z predaja venujú na podporu Amy Winehouse Foundation, ktorá pomáha bojovať proti drogám a alkoholu medzi mladými ľuďmi. 

 

Novinku prostredníctvom sociálnej siete Facebook podporili aj Dohertyho kolegovia z The Libertines. "Je naozaj úžasné, že to Peter spravil pre takúto významnú vec. Láska, život a hudba nám pomáhajú rásť a robia nás šťastnými. Môžete urobiť čokoľvek, ak tomu venujete všetku pozornosť. Prosíme, kúpte si tento singel, keď to bude možné. Carl, John a Gary," napísali. 

 

 

Hudobník, spisovateľ, herec, básnik a maliar Peter "Pete" Doherty sa preslávil práve v spomínanej kapele The Libertines, ktorú pomáhal zakladať v roku 1997. Debutový album Up The Bracket vydali v októbri 2002. O dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can't Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads. Na konte majú tiež výberovku Time For Heroes - The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky. S formáciou Babyshambles vydal okrem iného aj štúdiovky Down in Albion (2005), Shotter's Nation (2007) a Sequel to the Prequel (2013). V roku 2009 uviedol na trh sólovku Grace/Wastelands (2009), ktorá obsahuje napríklad singel The Last of the English Roses. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies