Pet Shop Boys dostanú Godlike Genius Award

NETKY.SK • 2 Február 2017, 11:23 • 2 min
Pet Shop Boys dostanú Godlike Genius Award

LONDÝN - Anglické synthpopové duo Pet Shop Boys dostane Godlike Genius Award, ktorú udeľuje britský hudobný týždenník New Musical Express (NME).

slovakia

left justify in out

Formácia si ocenenie za úspešnú kariéru prevezme 15. februára v O2 Academy Brixton v Londýne počas udeľovania NME Awards. "Sme veľmi šťastní, že dostaneme od NME Godlike Genius Award a tešíme sa, že počas show aj zahráme," uviedla skupina, ktorá vystúpi na záver ceremoniálu. Počas podujatia sa predstavia aj Bastille, Dua Lipa či Wiley, ktorý dostane Cenu za prínos hudbe. "Neil Tennant a Chris Lowe už tri desaťročia posúvajú hranice populárnej hudby, vydávajú výborné single a albumy. Ich vplyv na populárnu kultúru je nepopierateľný. Zoznam interpretov, s ktorými spolupracovali, je ako malá Rock'n'rollová sieň slávy," vyjadril sa šéfredaktor magazínu Mike Williams a vyzdvihol tiež koncerty dua.


V minulosti získali spomínanú cenu napríklad Paul Weller, The Cure, Manic Street Preachers, U2, Dave Grohl, Noel Gallagher, Johnny Marr, Blondie či Coldplay.


Pet Shop Boys debutovali v roku 1986 albumom Please. Nasledovali nahrávky Actually (1987), Introspective (1988), Behaviour (1990), Very (1993), Bilingual (1996), Nightlife (1999), Release (2002), Fundamental (2006), Yes (2009), Elysium (2012), Electric (2013) a Super (2016). Medzi ich hity patria piesne Always On My Mind, Suburbia, Heart, It's A Sin, Go West či West End Girls. Na konte majú množstvo cien, vrátane BRIT Award za výnimočný prínos hudbe.
Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies