Pestoval konope pre seba, trest dostal len za lúpež

NETKY.SK • 2 Október 2013, 12:00 • 2 min
Pestoval konope pre seba, trest dostal len za lúpež

BANSKÁ BYSTRICA - Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil prvostupňový rozsudok pre 26-ročného Dionýza Bertýna z Veľkého Krtíša.

slovakia

left justify in out

Bertýna uznal tamojší okresný súd za vinného z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, pretože pestoval marihuanu, ale upustil od uloženia súhrnného trestu, proti čomu sa odvolal prokurátor.

Polícia rastliny našla pri prehliadke bytu, pretože Bertýna stíhali za lúpež. K lúpežnému prepadnutiu sa Bertýn priznal a dostal trest 30 mesiacov nepodmienečne. Trest okresný súd považoval za dostatočný a neuložil súhrnný trest. Prokurátor protestoval a požadoval v súvislosti s predchádzajúcou trestnou činnosťou uložiť Bertýnovi prísnejší nepodmienečný trest. Bertýn býval v prenajatom byte a policajti u neho našli v črepníkoch dve rastliny rodu canabis (konope). Bolo z nich možné vyrobiť päť až šesť dávok marihuany s obsahom 2,7 percent účinnej látky THC. 

Na odvolacom konaní Bertýn žiadal súd, aby mu dal šancu. Vyhlásil, že urobil veľa chýb, ale už prerušil kontakty s kamarátmi z minulosti, zamestnal sa a chce žiť riadnym životom. Odvolací senát krajského súdu to akceptoval a zamietol odvolanie prokurátora. Predseda senátu poukázal na to, že Bertýn prejavil snahu žiť ináč a nájdené rastliny nepestoval ako díler. 
Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies