Pesničkárka Markéta Irglová prezradila meno svojej dcérky

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 11:40 • 2 min
Pesničkárka Markéta Irglová prezradila meno svojej dcérky

PRAHA - Dcéra českej pesničkárky Markéty Irglovej sa volá Árveig. Dvadsaťšesťročná umelkyňa to prezradila istej fanúšičke po tom, ako prostredníctvom služby Instagram zverejnila spoločnú fotografiu s osemmesačným dievčatkom.

slovakia

left justify in out

„Haló, haló. Už som na Instagrame! Tu je prvá fotografia môjho malého pokladu a mňa na záhrade u mojich rodičov v Česku,“ napísala Irglová, ktorá spolu s rodinou žije na Islande. Otcom dieťaťa je jej priateľ, islandský producent Sturla Mio Thorisson, pre ktorého je to druhá dcéra. „Som šťastná, že vám môžem oznámiť, že naše malé dievčatko je už konečne na svete. Je to tá najkrajšia vec, akú som v živote videla,“ napísala hrdá mama na sociálnej sieti Facebook po tom, ako sa Árveig narodila. Jej meno však vtedy neprezradila.

 

Markéta Irglová v minulosti chodila s jej profesionálnym muzikantským partnerom Glenom Hansardom. S ním dodnes pôsobí v skupine The Swell Season, ktorú pomenovali podľa knihy spisovateľa Josefa Škvoreckého. Rovnako sa volá aj ich debutový album, ktorý vyšiel v roku 2006. O rok neskôr účinkovali v nízkorozpočtovom romantickom hudobnom filme Once. Ten mal veľký úspech a dvojica si získala pozornosť najmä tým, že preň zložila a nahrala pieseň Falling Slowly, za ktorú následne získala Oscara. Taktiež sa s ňou dostala aj na 61. miesto v americkom singlovom rebríčku Billboard Hot 100. The Swell Season majú okrem spomínaného debutového albumu na konte aj nahrávky Once Soundtrack (2007) a Strict Joy (2009). Irglová, ktorej sa vlani rozpadlo manželstvo s basgitaristom Timom Iselerom, vydala tiež sólovú štúdiovku Anar (2011). 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies