Peskov znova poprel správy o Putinovej chorobe

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 10:56 • 2 min
Peskov znova poprel správy o Putinovej chorobe

MOSKVA - Hovorca moskovského Kremľa Dmitrij Peskov dnes reagoval na tvrdenie britského denníka The Times, ktorý napísal, že prezident Vladimir Putin sa začiatkom marca neobjavoval na verejnosti, pretože bol skutočne chorý.

slovakia

left justify in out

Peskov dnes túto správu poprel. Súčasne podľa agentúry TASS spresnil, že Putin, keď je chorý, často sa ani nedá vypísať, ale pracuje napriek chorobe. "Ale noviny Times vedia, samozrejme, (všetko) lepšie," uviedol Peskov sarkasticky.

 

Keď sa začiatkom marca objavili špekulácie, že Putin je chorý, Peskov ich rozhodne poprel a vyhlásil, že v budúcnosti také dohady ani nebude komentovať. Správy o Putinovej chorobe označil za dôsledok "jarnej únavy". Vyhlásil tiež, že Putin je v takej kondícii, že pri pozdrave je schopný svojím stiskom zlomiť podávanú ruku. Neskôr sa k tomu vyjadril aj samotný Putin, keď s úsmevom priznal, že bez klebiet by bola nuda.

 

Dohady o tom, že Putin má zdravotné problémy, sa objavili aj na jeseň roku 2012. Vtedy Peskov priznal, že Putin mal počas summitu Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC) vo Vladivostoku problémy s chôdzou, čo vysvetlil úrazom na tréningu džuda. Neskôr nasledovali správy zo západnej tlače, že Putin by mohol trpieť rakovinou či autizmom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona