Peskov: Tvrdenia o korupcii na adresu Putina považujeme za oficiálne obvinenie

NETKY.SK • 26 Január 2016, 13:37 • 2 min
Peskov: Tvrdenia o korupcii na adresu Putina považujeme za oficiálne obvinenie

MOSKVA - Tvrdenia o korupcii, ktoré v pondelok na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina vyslovil predstaviteľ amerického ministerstva financií Adam Szubin, sa podľa slov hovorcu Kremľa rovnajú "oficiálnemu obvineniu".

slovakia

left justify in out

Szubin, ktorý je výkonným námestníkom amerického ministerstva financií pre terorizmus a finančnú špionáž, v rozhovore pre stanicu BBC uviedol, že ruský prezident má "dlhoročný tréning a prax v tom, ako maskovať svoje skutočné bohatstvo".

 

"Videli sme, ako obohacuje svojich priateľov, svojich blízkych spojencov a ako marginalizuje tých, ktorých nepovažuje za priateľov, a to pomocou štátneho majetku. Či ide o energiu, či iné štátne kontrakty, smeruje ich tým, ktorým verí, že mu budú slúžiť, a vyradí tých, ktorí nebudú. To je podľa mňa obraz korupcie," tvrdil ďalej Szubin.

 

"Je to oficiálne obvinenie," vyhlásil dnes Putinov hovorca Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra Reuters. "Vzťahy sú momentálne v takom stave, že takéto klamstvo ich pravdepodobne viac zhoršiť nemôže," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies