Peskov: Radi by sme verili, že zvíťazí zdravý rozum a politická vôľa

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 13:41 • 2 min
Peskov: Radi by sme verili, že zvíťazí zdravý rozum a politická vôľa

MOSKVA - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes v Moskve vyhlásil, že Rusko je otvorené dialógu s NATO, najmä v boji proti reálnej hrozbe, ktorou je terorizmus. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Peskov podľa agentúry TASS dodal, že v Moskve veľmi pozorne sledujú dianie na prebiehajúcom summite NATO vo Varšave. "Samozrejme, radi by sme verili, že v záujme vyhnutia sa konfrontácii zvíťazí zdravý rozum a politická vôľa," uviedol Peskov.

 

Informoval, že Moskva s "veľkou ľútosťou" zaznamenala slová poľského prezidenta Andrzeja Dudu o nutnosti rozširovať vojenský potenciál NATO.

 

Na druhej strane Moskva podľa Peskova víta racionálne prístupy, aký zaznamenala aj v dnešnom vyhlásení šéfa aliancie Jensa Stoltenberga, keď zdôraznil nutnosť udržiavania kontaktov s Ruskom a hovoril aj o neexistencii bezprostrednej hrozby zo strany Ruska.

 

Peskov vyhlásil, že Moskva "bola a je otvorená dialógu a je zainteresovaná na spolupráci, ale len na vzájomne výhodnej (spolupráci), ktorá berie do úvahy vzájomné záujmy".

 

Podotkol, že Rusko a NATO majú spoločné mnohé oblasti na spoluprácu, ak "sa aliancii podarí vzdať absurdnej rétoriky o domnelej ruskej hrozbe". Upozornil však, že zvyšovanie vojenského potenciálu aliancie sotva povedie k vytvoreniu "nejakej pôdy pre súčinnosť" medzi Ruskom a NATO.

 

Na otázku, či Rusko vníma NATO ako nepriateľa, Peskov odpovedal, že "Rusko ho (nepriateľa) nehľadá, len občas konštatuje, že ho má".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies