Peskov priznal, že zábery na plán ruskej tajnej jadrovej zbrane sa nemali dostať do TV

NETKY.SK • 12 November 2015, 14:56 • 2 min
Peskov priznal, že zábery na plán ruskej tajnej jadrovej zbrane sa nemali dostať do TV

MOSKVA - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v noci nadnes potvrdil, že do záberov kamier ruských televízií NTV a Prvý kanál sa dostali aj tajné plány nového jadrového torpéda odpaľovaného z ponoriek, ktoré nikdy nemali byť odvysielané.

slovakia

left justify in out

Išlo o zábery štábov prokremeľských televízií NTV a Prvý kanál, ktoré nasnímali počas schôdzky prezidenta Vladimira Putina s predstaviteľmi zbrojárskeho priemyslu. Kamery cez plece jedného z vysokopostavených dôstojníkov urobili záber na dokument so schémou a popisom zbraňového systému Status-6, ktorý môže podľa agentúry AP spôsobiť rádioaktívne zamorenie rozsiahlych pobrežných oblastí. Tie by sa potom "na dlhý čas" stali nevyužiteľnými pre vojenské a ekonomické aktivity. Oba televízne kanály tieto zábery z vysielania i z webových archívov neskôr stiahli.

 

Putin hovorca neskôr, v stredu večer, priznal, že kamery zabrali "nejaké tajné informácie", ktoré boli neskôr z vysielania stiahnuté. "Veríme, že v budúcnosti sa to už nezopakuje," vyhlásil. Odvysielanie týchto záberov televíziami, ktoré sú kontrolované Kremľom, vyvolalo podozrenie, že šlo o zámer s cieľom varovať Západ alebo o súčasť propagandy, keďže tajné plány sa dostali do záberov kamier krátko po tom, ako Putin oznámil rozsiahlu modernizáciou ruských ozbrojených síl. Pentagón o vývoji tejto zbrane Ruskom špekuloval už v septembri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies