Peskov označil za nevhodné spájať tragédiu v Egypte s ruskou operáciou v Sýrii

NETKY.SK • 3 November 2015, 12:43 • 2 min
Peskov označil za nevhodné spájať tragédiu v Egypte s ruskou operáciou v Sýrii

MOSKVA - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes upozornil, že ruská operácia v Sýrii a katastrofa ruského lietadla A321 v Egypte sú dve otázky, ktoré netreba spájať. "Špekulácií je veľmi veľa," spresnil Peskov pred novinármi.

slovakia

left justify in out

Dodal, že podobné hypotetické úvahy v tomto prípade nie sú na mieste, pretože "sú to absolútne odlišné veci". Konštatoval, že špekulácií o príčinách leteckého nešťastia v Egypte je veľmi veľa, ako to býva obvykle v podobných prípadoch, keď prebieha vyšetrovanie, "ale to neznamená, že to má nejakú súvislosť s realitou".

Vyhlásil, že keď vyšetrovatelia dospejú k nejakému záveru, oznámia to verejnosti. Peskov uviedol, že momentálne Rusko nemá k dispozícii nijaké nové informácie ohľadom leteckej tragédie. Poznamenal, že vyšetrovanie pokračuje druhý deň a "zatiaľ neexistuje možnosť poskytovať verejnosti informácie po troškách".

 

Lietadlo A321 ruskej spoločnosti Kogalymavia, ktoré letelo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, havarovalo v sobotu približne 30 minút po štarte. Lietadlo sa vtedy nachádzalo zhruba 100 kilometrov južne od mesta Aríš, administratívneho centra provincie Severný Sinaj.

 

Na palube bolo 217 cestujúcich a sedem členov posádky. Podľa egyptských úradov katastrofu nikto neprežil. Väčšinu cestujúcich tvorili Rusi, na palube boli aj štyria Ukrajinci a jeden Bielorus. Podľa zdrojov vo vyšetrovacom tíme bolo medzi cestujúcimi 135 žien, 58 mužov a 24 detí.

 

K zodpovednosti za haváriu lietadla sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát, ktorej pozície v Sýrii sú jedným z terčov náletov ruských lietadiel, podporujúcich takto ofenzívu sýrskej vládnej armády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona