Peskov: Je priskoro usudzovať, aké budú vzťahy medzi Ruskom a USA za Trumpa

NETKY.SK • 17 Február 2017, 15:13 • 2 min
Peskov: Je priskoro usudzovať, aké budú vzťahy medzi Ruskom a USA za Trumpa

MOSKVA - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes vyhlásil, že je priskoro usudzovať, akú kurz budú mať vzťahy USA a Ruska za éry nového amerického prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Na otázku, či je Kremeľ rozčarovaný Trumpom a pomalosťou procesu urovnávania bilaterálnych vzťahov, Peskov uviedol, že "my sme nikdy nenosili ružové okuliare, nikdy sme nemali žiadne ilúzie, takže nemáme byť prečo rozčarovaní".

 

Dodal, že oblasti možnej spolupráce i nezhody budú jasné až po tom, ako prezidenti Ruska a USA, Vladimir Putin a Donald Trump, budú mať detailnejšie rokovania. Hovorca spresnil, že zatiaľ nie je jasné, kedy k takýmto rokovaniam dôjde.

 

Peskov sa vyhol odpovedi na otázku ohľadom Trumpovho obvinenia na adresu médií, že sa snažia prekaziť jeho plán na zlepšenie vzťahov s Moskvou. Kremeľský hovorca zdôraznil, že Moskva verí, "rusko-americké vzťahy sú dôležité pre oba naše národy a celé svetové spoločenstvo".

 

Za "úplný nezmysel" a "fejk" Peskov označil správy médií, že Kremeľ údajne nariadil federálnym televíznym kanálom v Rusku, aby znížili objem pochvalných správ o prezidentovi Trumpovi. Uviedol, že elektronické i tlačové médiá v Rusku si svoju redakčnú politiku určujú úplne samostatne. "Podobné tvrdenia sú len ďalšími falošnými správami," dodal Peskov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies