Peskov ako občan dúfa, že Putin sa v roku 2018 bude uchádzať o znovuzvolenie

NETKY.SK • 20 Január 2017, 09:08 • 2 min
Peskov ako občan dúfa, že Putin sa v roku 2018 bude uchádzať o znovuzvolenie

MOSKVA - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dúfa, že súčasný ruský prezident Vladimir Putin sa v najbližších voľbách bude znovu uchádzať o znovuzvolenie do funkcie hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre reláciu HARDtalk britskej spravodajskej stanice BBC Peskov v tejto súvislosti poznamenal, že Rusku by prospela existencia "serióznej opozície".

 

Podľa Peskova by malo ísť o "serióznu opozíciu so serióznym prístupom, skúsenými profesionálmi a politikmi, ktorí by boli schopní súperiť so súčasným vedením v osobe prezidenta Putina podporovaného 90 percentami obyvateľstva".

 

Na otázku, či možno zaručiť, že opozičný politik Alexej Navaľnyj bude môcť kandidovať v prezidentských voľbách, ktoré sa v Rusku uskutočnia v roku 2018, Peskov odpovedal, že nemôže "poskytovať vyhlásenia tohto druhu".

 

"Zaručiť alebo nezaručiť (právo kandidovať) môže len predseda ústrednej volebnej komisie. Ja nemám právo na takéto vyhlásenia," uviedol Peskov. Dodal, že ako občan Ruska dúfa, že Putin sa rozhodne znova kandidovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies