Pes zahynul pri požiari mesiac po tom, ako ho vytiahli z ľadovej rieky

NETKY.SK • 7 Február 2011, 08:33 • 2 min
Pes zahynul pri požiari mesiac po tom, ako ho vytiahli z ľadovej rieky

Pes zahynul pri požiari mesiac po tom, ako ho vytiahli z ľadovej rieky

slovakia

left justify in out

img

Nemecký ovčiak, ktorého minulý mesiac vytiahli z ľadovej vody newyorskej rieky Hudson po tom, ako do nej spadol z jachty svojho majiteľa, zahynul pri požiari.
      Sučka Chloe zahynula v piatok nadránom pri požiari na tej istej jachte, zakotvenej pri móle vo West Side v newyorskej štvrti Manhattan.
      Majiteľa psa, 42-ročného Marka Stossa, museli ošetriť v nemocnici, keďže sa nadýchal dymu a utrpel tiež podchladenie. Stoss uviedol, že sa zúfalo snažil dostať k psovi, ale zviera pohltili plamene.
      "Nemohol som sa k nej dostať. Nemohol," povedal smutný Stoss denníku Daily News na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici Bellevue.
      Stoss sa podľa vlastných slov zobudil približne o 02.00 h miestneho času - do hustého čierneho dymu. Oheň sa rozšíril po celom 13 metrov dlhom katamarane (dvojtrupovej lodi), nazvanom Quid Pro Quo (v preklade "niečo za niečo", alebo "jedno miesto druhého"). Vyšetrovatelia majú podozrenie, že oheň spôsobila porucha elektrického ohrievača.
      Začiatkom januára sa Chloe dostala do hlavných správ televízií a na titulné stránky novín, keď spadla do rieky a uviazla pod mólom. Tam kňučala a hrdinsky "pádlovala" labkami, aby sa udržala na hladine.
      Policajný potápač s dýchacím prístrojom ju nakoniec vytiahol z ľadovej rieky do bezpečia.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies