Pes sympaťák: prihláste svojho psíka

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 10:14 • 2 min
Pes sympaťák: prihláste svojho psíka

BRATISLAVA – Dunajská hrádza v Bratislave bude v nedeľu 26. mája patriť psom. Hľadať medzi nimi totiž budú už po ôsmy raz toho najsympatickejšieho. Akcia odštartuje o 10.00 h a v roli porotcov budú všetci prítomní diváci.

slovakia

left justify in out

Súťažiaci majú so svojimi štvornohými zverencami tak ako vlani ukázať, aký je medzi nimi vzťah, čo psa naučili, prípadne porozprávať, ako sa zvieratko dostalo do rodiny a čo pre jej členov znamená. "Súťažiť sa bude v štyroch vekových triedach – puppy, junior, otvorená a veteráni. Osobitnou a vždy mimoriadne očakávanou je súťaž Dieťa a pes, ktorou podujatie už tradične štartuje," informovala TASR Alena Kopřivová z občianskeho združenia Pes sympaťák, ktoré akciu organizuje. Po minulé ročníky podujatie prebiehalo v Horskom parku, tento rok sa bude prvýkrát konať na dunajskej hrádzi. 

Na akcii sa tradične predstavia aj policajné služobné psy pod vedením pracovníkov z odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru. Prídu aj zástupcovia z Bratislavskej kynologickej záchranárskej brigády, Malokarpatského dogtrekkingu a pracovníci viacerých útulkov zvierat. Majitelia si budú môcť nechať poradiť od veterinárneho lekára Vladimíra Pagáča alebo od psychológa psov Rudolfa Desenského. Reč bude aj o akupunktúre psov aj psej škôlke a na predaj budú rovnako chovateľské potreby. O zábavu sa postarajú moderátori Richard Vrablec, Matúš Krnčok a speváčka Baška. Do súťaže možno prihlásiť každého psa, avšak s platnou registračnou známkou, veterinárnym preukazom s platnými očkovaniami proti besnote, psinke, parvoviróze, minimálne 21 dní a maximálne rok pred súťažou, pripomínajú organizátori. Prihlásiť chlpáčov môžu majitelia vopred alebo aj priamo na podujatí. "Víťazi – sympaťáci – budú odmenení vecnými cenami a bonus pre všetkých súťažiacich bude malá vecná pozornosť," uvádzajú organizátori. Viac informácií o podmienkach účasti na súťaži, ako aj mapku s vyznačeným miestom jej konania, nájdu Bratislavčania na internetovej stránke združenia www.pessympatak.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies