Pes Niki pomohol colníkom odhaliť nelegálny tabak a cigarety

NETKY.SK • 25 Október 2016, 17:23 • 2 min
Pes Niki pomohol colníkom odhaliť nelegálny tabak a cigarety

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí colníci našli počas kontroly zameranej na používanie elektronickej registračnej pokladnice (ERP) v Heľpe na Horehroní nelegálne cigarety a tabak. Zaňuchal ich služobný pes Niki.

slovakia

left justify in out

"Počas uplynulého víkendu vykonali colníci Stanice colného úradu Banská Bystrica v obci Heľpa kontrolu zameranú na používanie ERP. Po zakúpení tovaru za účelom overenia, či daňový subjekt eviduje tržbu v pokladnici a či doklad ňou vyhotovený spĺňa všetky náležitosti podľa zákona, zistili, že nákup nebol zaevidovaný v ERP, a teda nebol vydaný ani pokladničný doklad potvrdzujúci registráciu prijatej platby. Týmto konaním sa podnikateľ dopustil správneho deliktu, za čo mu uložili pokutu vo výške 330 eur," konštatovala dnes Katarína Podhorová, vedúca organizačného oddelenia Colného úradu Banská Bystrica.

 

Podľa nej počas kontroly u tohto podnikateľa služobný pes Niki označil dve dodávky, v ktorých colníci našli 108 spotrebiteľských balení známych značkových cigariet, čo je 2160 kusov cigariet a tabak v celkovom množstve päť kilogramov, balený v igelitových vreckách po jednom kilograme. Cigarety a tabak boli ukryté v prednej časti vozidiel.

 

"Cigarety neboli opatrené kontrolnými známkami a tabak bol bez akéhokoľvek označenia zabalený v igelitových vreckách. Vzhľadom na podozrenie z daňového úniku a zo spáchania trestného činu pre porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru bol prípad postúpený Kriminálnemu úradu finančnej správy. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala Podhorová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona