Pes nie je vianočný darček! Preto nemecké útulky na istý čas zakázali adopcie

NETKY.SK • 13 December 2018, 13:09 • 2 min
Pes nie je vianočný darček! Preto nemecké útulky na istý čas zakázali adopcie

Zaobstarať si psíka alebo nie? Toto rozhodnutie radšej nechajte na čas mimo Vianoc.

slovakia

left justify in out

Vianočné sviatky sú skutočne už za dverami, no mnohí si doposiaľ nenašli čas porozmýšľať o darčekoch pre svojich blízkych. Neostane im preto nič iné, ako riešiť túto situáciu na poslednú chvíľu a vtedy sa často uchýlia k relatívne jednoduchej možnosti, ktorá zaručene poteší všetky deti. Veď koľkokrát ste od svojich ratolestí počuli, že by si priali psíka! Tak prečo im to nesplniť práve teraz.

 

Takýto je, žiaľ, postoj nejedného rodiča. Avšak, treba si uvedomiť, že v prípade, ak máte malé deti, psa ste nezaobstarali im, ale sebe. A také niečo je skutočne veľký záväzok. Deti sú totiž veľmi prelietavé a vo väčšine prípadov ešte nie sú dostatočne zodpovedné na to, aby ste im mohli plne zveriť starostlivosť o živého tvora. Domáci miláčik neraz prestane byť atraktívnym už o veľmi krátky čas, a tak končí na ulici, v lepšom prípade v útulku.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Práve z tohto dôvodu sa vedenia mnohých útulkov v Nemecku, vrátane toho najväčšieho na svete nachádzajúceho sa v Berlíne, rozhodli, že počas vianočného obdobia pozastavia možnosti adopcií psov. Domnievajú sa totiž, že v takomto prípade ide mnohokrát o unáhlené rozhodnutia, pričom pes je na celý život, nie len na rozptýlenie. 

 

img

Zdroj: Pexels

 

Útulky takéto riešenie považujú za efektívny nástroj, ako zabrániť tomu, že sa po Vianociach bude na uliciach potulovať množstvo zvierat, ktoré nových majiteľov omrzeli. Treba si uvedomiť, že psík má tiež svoje pocity a potreby, a tak by rozhodnutie o jeho prijatí do rodiny malo byť maximálne dobre uváženým a racionálnym krokom, s ktorým je stotožnený každý člen domácnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies