Pes na reťazi mimo verejných priestranstiev? To sa zrejme čoskoro skončí

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 13:28 • 2 min
Pes na reťazi mimo verejných priestranstiev? To sa zrejme čoskoro skončí

Viazať psa na reťaz by sa po novom mohlo len počas jeho kŕmenia, čistenia chovného priestoru, ktoré musí majiteľ preukázať, alebo na dobu vyšetrovania a ošetrovania psa. Prostriedok na uväzovanie by musel mať dostatočne široký obojok.

slovakia

left justify in out

Koaliční poslanci  predložili do parlemntu návrh legislatívy novelizujúcej niektoré zákony v súvislosti s chovom a držaním psov. 

 

img

 

Pri držaní psa mimo verejného priestranstva by musel jeho vlastníkvykonať opatrenia, aby pes na miestach, v ktorých je obvykle chovaný, neohrozoval osoby pohybujúce sa v týchto nehnuteľnostiach so súhlasom ich vlastníka alebo nájomcu. 

 

"Ide najmä o maloleté deti alebo vnúčatá vlastníka alebo nájomcu nehnuteľnosti pohybujúce sa po dvore, návštevy prechádzajúce cez dvor do domu, poštára, ktorému majiteľ otvorí bránu do ulice a podobne. Vlastník zvieraťa to môže napríklad vyriešiť tak, že psa uzavrie na tento čas do ohrady, v ktorej nebude uviazaný," spresňujú koaliční poslanci.

 

V prípade schválenia by mohla byť nová legislatíva účinná od 1. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies