Pervis a Vogelová získali aj tretí titul

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 09:34 • 2 min
Pervis a Vogelová získali aj tretí titul

CALI - Slovenská cyklistka Alžbeta Pavlendová obsadila konečné 16. miesto v omniu na majstrovstvách sveta na dráhe v kolumbijskom Cali. Oproti prvému dňu súťaží v šiestich disciplínach si pohoršila o jedno miesto.

slovakia

left justify in out

Najlepší výsledok dosiahla Pavlendová v omniu v disciplíne scratch, v ktorej finišovala deviata. Titul najvšestrannejšej cyklistky si vybojovala Američanka Sarah Hammerová.

Najrýchlejším mužom súčasnosti je Francúz Francois Pervis. V Cali si vybojoval po keirine a pevnom kilometri titul aj v šprinte a stal sa najúspešnejším mužským účastníkom šampionátu. Pervis bol najrýchlejší už v kvalifikácii a vo vyraďovacej časti nenašiel premožiteľa. V boji o zlato zdolal obhajcu prvenstva Stefana Böttichera z Nemecka. Francúzi za posledných dvadsať rokov chýbali v šprinte na pódiu len dvakrát (1994, 2006).

 

Z tretieho titulu majsterky sveta sa v Cali tešila aj Nemka Kristina Vogelová, keď triumfovala v nedeľňajšom keirine. Po Christin Mucheovej je druhou Nemkou, ktorá na MS ovládla túto disciplínu. V madisone sa presadili Španieli David Muntaner Juaneda a Albert Torres Barcelo. 

So ziskom 4 zlatých a 4 strieborných medailí sa stalo Nemecko najúspešnejšou krajinou šampionátu. Austrálčania získali rovnako osem cenných kovov (3 - 2 - 3). Celkovo si v devätnástich disciplínach odviezli medaily z Cali zástupcovia devätnástich krajín. 

Výsledky - majstrovstvá sveta v dráhovej cyklistike v Cali: 
Muži: 
Madison: 1. David Muntaner Juaneda, Albert Torres Barcelo (Šp.) 18 bodov, 2. Martin Bláha, Vojtěch Hačecký (ČR) 12, 3. Stefan Küng, Thery Schir (Švaj.) 7 
Šprint: 1. Francois Pervis (Fr.), 2. Stefan Botticher (Nem.), 3. Denis Dmitrijev (Rus.) 


Ženy: 
Keirin: 1. Kristina Vogelová (Nem.), 2. Anna Mearesová (Aus.), 3. Rebecca Angharadová-Jamesová (V. Brit.) 
Omnium: 1. Sarah Hammerová (USA) 14 bodov, 2. Laura Trottová (V. Brit.) 20, 3. Annette Edmondsonová (Aus.) 24, ... 16. Alžbeta Pavlendová (SR) 84 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies