Peru sužujú ničivé povodne, tisíce ľudí bez domova

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 06:50 • 2 min
Peru sužujú ničivé povodne, tisíce ľudí bez domova

LIMA - Povodne v juhoamerickom štáte Peru, ktoré sú dôsledkom intenzívnych zrážok, zničili už asi 12.000 obytných domov.

slovakia

left justify in out

Prírodnú katastrofu pocítilo na vlastnej koži doteraz okolo 50.000 ľudí, informoval v pondelok peruánsky premiér Fernando Zavala.

Práve z jeho iniciatívy sa uskutočnilo stretnutie zainteresovaných na celoštátnej úrovni.

 

Vyplýva z neho, že situácia v krajine bude kritická ešte najmenej dva týždne, pretože najvyššie stupne varovania pred povodňami sú v platnosti na desiatich riečnych tokoch. Navyše meteorológovia varujú pred pokračovaním zrážok na severe Peru i v jeho zalesnených oblastiach.

 

Pod vodou sú v zasiahnutých oblastiach nielen domy, ale aj cesty a na niektorých miestach i orná pôda. Päť percent ciest je poškodených v dôsledku zosuvov pôdy.

 

V meste Piura, ktoré patrí medzi najvážnejšie zasiahnuté lokality, sa dnes uskutoční mimoriadne zasadanie peruánskej vlády, uviedol premiér s tým, že členovia kabinetu na ňom vyhodnotia reakcie samospráv na krízovú situáciu a prijmú opatrenia na obnovu postihnutých oblastí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona