Peru sa kvôli fenoménu El Niňo vzdalo organizácie Rely Dakar

NETKY.SK • 25 August 2015, 09:25 • 2 min
Peru sa kvôli fenoménu El Niňo vzdalo organizácie Rely Dakar

LIMA - Peru sa vzdalo organizácie budúcoročnej edície prestížnych motoristických pretekov Rely Dakar. Juhoamerická krajina sa bojí následkov, ktoré by mohol v čase konania púštneho dobrodružstva zanechať klimatický fenomén El Niňo.

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutie je dôležité z hľadiska zníženia možných neblahých efektov na populáciu," uviedlo vo svojom vyhlásení peruánske ministerstvo zahraničného obchodu.

 

Francúzska spoločnosť Amaury Sport Organization (ASO), ktorá každoročne usporiadava Rely Dakar, pôvodne vybrala Peru ako krajinu, v ktorej odštartujú budúci rok v januári slávne preteky. Následne sa mali jazdci presunúť do Bolívie a Argentíny.

 

Trasa rely sa mala do Peru vrátiť po dvoch rokoch. "Vzhľadom na očakávané počasie súvisiace s fenoménom El Niňo, ktoré by malo byť nasledujúci rok extrémne intenzívne, sa peruánska vláda rozhodla nič nepodceniť a riešenie jeho následkov označila za národnú prioritu," stojí v stanovisku ASO, ktoré sprostredkovala agentúra dpa.

Dakarská rely mala v metropole Lima odštartovať 3. januára a celkom sa mali ísť v Peru štyri etapy. Legendárne preteky, ktoré sa na juhoamerickom kontinente konajú od roku 2009, tak budúci rok zavítajú iba do Argentíny a Bolívie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona