VIDEO Peru - Dánsko 0:1. Farfan: "Chýbalo nám šťastie"

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 21:12 • 2 min
VIDEO Peru - Dánsko 0:1. Farfan: "Chýbalo nám šťastie"

SARANSK - Futbalisti Dánska vyhrali v sobotňajšom dueli C-skupiny MS v Rusku nad Peru 1:0. O ich triumfe na štadióne v Saransku rozhodol po hodine hry Yussuf "Yurary" Poulsen. Peruánec Christian Cueva nepremenil v nadstavenom čase prvého polčasu pokutový kop, ktorý rozhodca Bakary Gassama z Gambie nariadil na základe videozáznamu.

slovakia

left justify in out

Peru prišlo o sériu pätnástich duelov bez prehry, Dáni natiahli svoju už na šestnásť zápasov. Juhoamerický tím najbližšie na MS čaká vo štvrtok 21. júna o 17.00 SELČ v Jekaterinburgu duel s Francúzskom. Dánsko sa stretne v ten istý deň o 14.00 SELČ v Samare s Austráliou.

 

C-skupina, 1. kolo:

 

Peru - Dánsko 0:1 (0:0)

 

Gól: 59. Poulsen. ŽK: Tapia - Delaney, Poulsen. Rozhodovali: Gassama (Gamb.) - Birumushahu (Burundi), Etchiali (Alž.), 40.502 divákov.

Peru: Gallese – Advincula, Rodriguez, Ramos, Trauco – Tapia (87. Aquino), Yotun – Carrillo, Cueva, Flores (63. Guerrero) – Farfan (85. Ruidiaz)

Dánsko: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen (81. M. Jörgensen), Larsen – Kvist (35. Schöne), Eriksen, Delaney – Poulsen, N. Jörgensen, Sisto (67. Braithwaite)

 

Dvadsať minút sa Dáni iba prizerali aktivite Peruáncov, ktorí mali hru v rukách a na strelecké pokusy viedli v polovici prvého polčasu 6:0. Brankár Schmeichel sa zapotil najmä po strele Carrilla v 13. minúte, jeho spoluhráči sa až príliš rýchlo zbavovali lopty a smerom dopredu boli bezzubí. K prvému ohrozeniu súperovej bránky sa odhodlal až v 27. minúte Delaney, oveľa nebezpečnejšia bola ale na druhej strane šanca Farfana, ktorého pokus v poslednej chvíli zblokoval Kjaer. Už po polhodine hry musel pre zranenie ihrisko opustiť Dán Kvist, potom mohol jeho tím otvoriť skóre, no Eriksen trafil z priameho kopu tesne za šestnástkou iba do múru. Videozáznam v závere polčasu odhalil nedovolený zákrok Poulsena na Cuevu v dánskej šestnástke, no sám faulovaný z dodatočne nariadnej penalty vysoko prestrelil.

 

Herný prejav Dánov po zmene strán nabral výrazne aktívnejšie parametre, no do šancí sa pred brankárom Gallesem nedostávali. Naopak, na druhej strane sa po akcii Cuevu dostal do veľkej príležitosti v 56. minúte Flores, ale zblízka neusmernil loptu do priestoru troch žrdí. Severania trestali o tri minúty neskôr, keď v situácii troch na troch vysunul Eriksen prihrávkou na ľavú stranu Poulsena a ten ľavačkou obstrelil brankára - 0:1. Schmeichel o chvíľu neskôr zabránil vyrovnaniu po strele Floresa a zlikvidoval aj hlavičku striedajúceho Guerrera. Peruánci vrhli sily do útoku, v 69. minúte chýbal po hlavičke Rodrigueza dvojici Farfan a Carrillo iba krôčik k zakončeniu. Neujali sa ani šikovná pätička Guerrera a obrovská śanca Farfana v 84. minúte a tak Juhoameričania vyšli v úvodnom dueli bodovo naprázdno.

 

Hlasy po zápase /zdroj: FIFA, DPA/

 

Ricardo Gareca, tréner Peru: "Dáni majú skvelé mužstvo, ale my sme sa chceli pred plnými tribúnami ukázať v dobrom svetle. Škoda nepremenenej jedenástky, mali sme tam aj ďalšie šance. Dnes sme ale nemali šťastie pri zakončení."

 

Age Hareide, tréner Dánska: "Dnes musím pochváliť obranu i defenzívnu prácu celého tímu. Peru nás v závere tlačilo a snažilo sa vyrovnanie, ale ustáli sme to. Zdá sa mi, že to už je náš piaty zápas za sebou bez inkasovaného gólu a na svetovom šampionáte si to cením ešte viac."

 

Jefferson Farfan, útočník Peru: "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ale chýbalo nám šťastie pri premieňaní šancí. Je ťažké to prehltnúť, ale dúfam, že v ďalších zápasoch to bude lepšie."

 

Tabuľka C-skupiny:

 

1. Francúzsko 1 1 0 0 2:1 3

2. Dánsko 1 1 0 0 1:0 3

3. Austrália 1 0 0 1 1:2 0

4. Peru 1 0 0 1 0:1 0

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies