Peru: Autobus spadol do rokliny, zahynulo najmenej 17 ľudí

NETKY.SK • 17 December 2010, 08:39 • 2 min
Peru: Autobus spadol do rokliny, zahynulo najmenej 17 ľudí

Peru: Autobus spadol do rokliny, zahynulo najmenej 17 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 17 ľudí zahynulo a približne 30 ďalších utrpelo zranenia pri štvrtkovom páde linkového autobusu do rokliny v strednom Peru. Informoval o tom šéf dopravnej polície krajiny.

K havárii došlo zhruba 400 kilometrov severovýchode od hlavného mesta Lima. Autobus so zhruba 50 pasažiermi sa zrútil do 500 metrov hlbokej strže, uviedol generál Bruno de Benedetti pre rádio RPP.

Pätnásť ľudí podľa neho zomrelo na mieste a dvaja ďalší neskôr v nemocnici. Dvadsaťpäť ľudí, vrátane ôsmich detí utrpelo vážne zranenia a ostáva hospitalizovaných.

Časté dopravné nehody v krajine sa zdôvodňujú zlým stavom ciest, zastaranými vozidlami a šoférmi, ktorí si ilegálne kupujú vodičské preukazy. Podľa oficiálnych štatistík si nehody na cestách každoročne vyžiadajú zhruba 4000 životov a 50.000 zranených, uviedla tlačová agentúra RIA Novosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona