Personálny audit nominantov Smeru má byť hotový do 8. júla

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 10:28 • 2 min
Personálny audit nominantov Smeru má byť hotový do 8. júla

BRATISLAVA – Okresní a krajskí funkcionári Smeru-SD majú do 8. júla predložiť vedeniu strany personálny audit verejných funkcionárov.

slovakia

left justify in out

Vykonanie auditu oznámil predseda strany Robert Fico na pracovnom sneme v sobotu 28. júna. Vykonanie takéhoto auditu schválili delegáti aj v uznesení. Má ísť o audit nominantov Smeru-SD v štátnej správe a v manažérskych pozíciách. Po vykonaní auditu má dôjsť k zmenám v nomináciách tých, ktorí vo funkciách zlyhali.

 

Krajskí predsedovia majú dať zároveň návrh na odvolanie okresných predsedov strany, ktorí zlyhali. Fico audit zdôvodnil tým, že ak niekto môže ohroziť Smer, tak sú to jeho predstavitelia. „My sme nebezpeční sami sebe,“ povedal v sobotu. Fica mrzí, že je ako predseda konfrontovaný s aroganciou členov strany na okresnej úrovni. „Niektorí sa správajú arogantne a mocensky. Dôjde preto k zmenám nielen vo vedení, ale aj v nižších štruktúrach,“ upozornil. Krajskí predsedovia majú navrhnúť výmeny v okresoch. Predsedníctvo potom rozhodne o krajských predsedoch. 

 

Fico má do 10. júla predložiť návrh Etického kódexu politickej strany Smer-SD. O jeho vypracovaní hovoril tiež na sneme. Kódex má obsahovať aj sankcie za jeho nedodržiavanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona