Personálne agentúry dostanú od úradu práce časť databázy o nezamestnaných

NETKY.SK • 20 November 2015, 14:38 • 2 min
Personálne agentúry dostanú od úradu práce časť databázy o nezamestnaných

BRATISLAVA - Personálne agentúry by mali mať k dispozícii časť databázy o nezamestnaných, ktorú vedú úrady práce. Na piatkovej tlačovej besede to uviedol generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR (UPSVAR) Marián Valentovič.

slovakia

left justify in out

"Nepôjde o poskytnutie celej databázy uchádzačov o zamestnanie, aby agentúry robili prácu úradov práce, ale pôjde len o sprístupnenie časti databázy, ktorú samotní uchádzači dobrovoľne odsúhlasia,“ uviedol. Úrady práce podľa Valentoviča oslovia uchádzačov o zamestnanie s možnosťou poskytnúť ich profil vybraným personálnym agentúram. "Ak uchádzač o zamestnanie bude mať o takúto ponuku záujem, tak budeme takto konať,“ tvrdí šéf UPSVAR. Agentúry však podľa neho nebudú mať možnosť týchto uchádzačov o zamestnanie vyraďovať pre nespoluprácu z úradov práce. "Budú mať možnosť im ponúkať prácu a umiestňovať ich u zamestnávateľov,“ povedal.


Podľa ministra práce a sociálnych vecí Jána Richera takýto postup nie je v Európe ničím novým. "Mali sme viaceré odporúčania aj od Európskej komisie, aby to bola užšia spolupráca neštátnych a štátnych zariadení, ktoré sa zaoberajú službami zamestnanosti,“ povedal. Podľa ministra ide o konečný cieľ, aby si aj vďaka spolupráci s personálnymi agentúrami nezamestnaný našiel prácu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies