Personál 2 letísk v Berlíne znova štrajkuje

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 07:05 • 2 min
Personál 2 letísk v Berlíne znova štrajkuje

BERLÍN - Berlínske letiská zažívajú dnes chaotický začiatok týždňa, keďže približne 2000 členov pozemného personálu uskutočňuje ďalší štrajk za vyššie mzdy.

slovakia

left justify in out

Štrajk sa začal o 04.00 h SEČ a má trvať do 05.00 h SEČ nasledujúceho dňa. Protestná akcia postihne obe letiská v nemeckom hlavnom meste - Schönefeld na juhu Berlína a Tegel na severe.

Predstavitelia letísk očakávajú ďalšie narušenie leteckej dopravy, pretože aj predchádzajúci štrajk v piatok 10. marca spôsobil zrušenie stoviek letov.

 

Odborová organizácia Verdi presadzuje zvýšenie miezd a lepší pracovný čas pre svojich členov; argumentuje tým, že ich pracovné vyťaženie sa zvyšuje s narastajúcim počtom cestujúcich a s väčším dôrazom na bezpečnosť.

 

Vyjednávačom sa nepodarilo priniesť dohodu, takže obnovenie štrajku bolo nevyhnutné. Odborová organizácia požaduje zvýšenie hodinovej mzdy o jedno euro v priebehu jedného roka. Zamestnávatelia ponúkli takéto zvýšenie v priebehu troch rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies