Pernod Ricard zvyšuje v Británii cenu vín a liehovín pre slabú libru

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 14:45 • 2 min
Pernod Ricard zvyšuje v Británii cenu vín a liehovín pre slabú libru

LONDÝN - Francúzsky výrobca alkoholických nápojov Pernod Ricard zvyšuje ceny liehovín a vín v Británii, aby si tak vykompenzoval pokles kurzu libry. Ten nasledoval po rozhodnutí Britov v minuloročnom referende opustiť Európsku úniu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť zvýšila ceny v priebehu marca. Počíta totiž s postupným zrýchľovaním miery inflácie. Spotrebiteľské ceny v Británii vzrástli vo februári o 2,3 %, čo bol najvýraznejší rast za takmer 3,5 roka. Navyše, prvýkrát za viac než tri roky prekročili inflačný cieľ centrálnej banky stanovený na 2 %.

 

Paul Polman, výkonný riaditeľ spoločnosti Unilever, ktorá sa koncom minulého roka dostala do sporu s reťazcom Tesco pre cenu v Británii kultovej kvasnicovej nátierky Marmite, v januári uviedol, že Briti si budú musieť zvyknúť na vyššie ceny. Aj ďalší reťazec Wm Morrison a iné maloobchodné siete varovali pred zvyšovaním cien, dodali však, že v dôsledku silnej konkurencie si nebudú môcť dovoliť presunúť celú záťaž spojenú s vyššími nákladmi na spotrebiteľov.

 

Ďalšie spoločnosti, medzi nimi napríklad cukrovinkárska firma Mondelez International, riešili problém s vyššími nákladmi znížením hmotnosti niektorých svojich produktov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies