Pernod Ricard by chcel predať českú Becherovku

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 14:13 • 2 min
Pernod Ricard by chcel predať českú Becherovku

LONDÝN - Francúzsky výrobca alkoholických nápojov Pernod Ricard by chcel predať českú likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka.

slovakia

left justify in out

Hodnota kontraktu by mohla byť až 200 mil. USD. Uviedli to zdroje agentúry Reuters, ktoré sú oboznámené s problematikou. Medzi záujemcov o kúpu by mohli patriť spoločnosti Stock Spirits Group, SPI Group a ďalšie východoeurópske spoločnosti.

Spoločnosť Pernod Ricard, ktorá je celosvetovo druhým najväčším výrobcom alkoholických nápojov, minulý týždeň rozoslala možným záujemcom dohodu o mlčanlivosti. Predstavitelia jednotlivých spoločností to odmietli komentovať. Ekonomickú situáciu podniku Pernod Ricard, ktorý vlastní aj značky koňak Martell, šampanské Mumm a Absolut vodka, zhoršilo silné napojenie na Čínu, kde sa výrazne znížil dopyt po koňaku. K zhoršeniu prispeli aj slabé výkony v Európe. 

 

Jan Becher - Karlovarská becherovka pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom dcérskej firmy Jan Becher - Slovensko, s.r.o., ktorá vznikla v roku 1998 a zaoberá sa predajom produktov svojej materskej spoločnosti na území SR. Česká likérka bola založená ešte v roku 1807 ako rodinný podnik. Jej hlavnou činnosťou je výroba a predaj alkoholických a nealkoholických nápojov. V roku 1997 bola spoločnosť sprivatizovaná a prešla do vlastníctva globálneho výrobcu destilátov a vína, skupiny Pernod Ricard. 

 

(1 EUR = 1,379 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies