Permanentný make-up

NETKY.SK • 21 November 2015, 12:39 • 2 min
Permanentný make-up

BRATISLAVA - Mysleli ste si, že permanentnému make-upu už dávno odzvonilo? Stále "frčí" a má svojich fanúšikov aj odporcov. Ako to teda je? Je permanentný make-up krok správnym smerom alebo úplné šliapnutie vedľa?

slovakia

left justify in out

Permanentný make-up je metóda dočasného líčenia, ktorá je ale trvanlivejšia než vaše klasické denné líčenie. Vykonáva sa mikroimplantáciou pigmentu špeciálnym strojčekom do vrchnej vrstvy kože za použitia len ľahkých a predovšetkým prírodných farbív. Najväčší dopyt je po permanentnom make-upe obočia. Ten sedí dlhodobo na špici. Na chrbát mu dýchajú z druhej priečky očné linky a na treťom mieste sa stále drží permanentný make-up pier.

 

Permanentný make-up nie je žiadnou prevratnou novinkou súčasnosti. Táto metóda líčenia existovala už v starovekom Egypte, kde nosili muži na vysokých postoch (vrátane faraónov) tetované očné linky obdobou henny. Potom to prevzali aj ženy. Toto líčenie vydržalo po nejaký čas a rovnako ako permanentný make-up sa muselo obnovovať. Nasledovala dlhá pauza, kedy nevieme o tomto spôsobe líčenia nič, až v osemdesiatych rokoch minulého storočia sa permanentný make-up vynoril odniekiaľ z hlbín, získal si početné množstvo priaznivcov a opäť záujem poklesol, aby sa vo vlnách vracal. Dnes má popularitu, o akej sa mu nesnívalo, najmä u športovo založených a veľa zamestnaných žien, ktoré vďaka nemu sú neustále nalíčené a pekne upravené.

 

Je to dobrá alternatíva v prípadoch, keď sa nechcete líčením príliš zaoberať a neustále sa strážiť, aby ste si ho nepoškodila - nezotrela, alebo nerozmazala a pritom byť stále upravená. Skvelým riešením je tiež pre ženy, ktoré nosia okuliare. Zvýrazní oči a obočie ukryté za nimi. Rovnako tak s kontaktnými šošovkami je líčenie zložitejšie a permanentný make-up to môže vyriešiť. A ako bonus je tu aj jeho schopnosť zakryť nedokonalosti ako jazvičky v obočí, na perách alebo viečkach očí.

 

Určite sa mu vyhnite, keď vidíte, že ho ponúka pochybná osoba bez praxe a potrebnej kvalifikácie, v nejakom nepeknom "pivničnom" prostredí. To vezmite nohy na plecia a ani o tom neuvažujte. Túto procedúru by mala vykonávať len skúsená profesionálna a certifikovaná kozmetička, alebo ešte lepšie zdravotná sestra, ktorá má niekoľkoročnú prax. A určite vždy v príjemnom a vhodnom prostredí a za striktných a prísnych hygienických podmienok. 

 

Jedná sa o vašu osobu, vzhľad a vašu tvár. Preto vyberajte s rozvahou a starostlivo toho, kto vám do vzhľadu nenávratne zasiahne. V prípade voľby nie príliš profesionálnych služieb s vidinou úspory " pár stoviek ", sú známe prípady, kedy vďaka nedodržaniu správneho postupu a hygieny, bola zákazníčka zohavené následnými pupáčikmi, hrčkami alebo opuchmi. A ich odbúranie trvalo i roky. Za toto riziko tých pár peňazí úspory určite nestojí.

 

Každú ženu láka predstava byť vždy a za všetkých okolností upravená a sexi. Určite aj vás. Lenže.... Permanentný make-up je líčenie riešené na podobnej báze ako tetovanie. Preto v prípade problémov s krvotvorbou, hojením rán, tvorbou keloidných (hrubých) jaziev, alebo ak trpíte alergiou, si jeho absolvovanie dobre rozmyslite. Paradoxne vás môže túžba po kráse doviesť do opačnej situácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies