Permanentný krízový štáb ukončuje svoju činnosť, zostane však naďalej v pohotovosti

NETKY.SK • 12 Jún 2020, 18:38 • 2 min
Permanentný krízový štáb ukončuje svoju činnosť, zostane však naďalej v pohotovosti

BRATISLAVA - Pravidelné zasadnutia permanentného krízového štábu sa sobotným (13. 6.) uplynutím núdzového stavu končia, zostáva však v pohotovosti. Potvrdili to člen permanentného krízového štábu Robert Mistrík a Úrad vlády SR.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zajtra končí aj núdzový stav 

Ako priblížil Mistrík, permanentný krízový štáb bol podľa štatútu, ktorý prijala vláda, viazaný na núdzový, mimoriadny alebo výnimočný stav. "Tým, že sa zajtra končí núdzový stav, tak permanentný krízový štáb sa v podstate, ako povedal premiér, dostáva do stavu hibernácie, čiže keby náhodou zase prišlo k núdzovému alebo výnimočnému stavu, zase sa môže oživiť," vysvetlil.

 

img

 

Zriadenie premiérom SR 

Permanentný krízový štáb zriadil predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) 23. marca s cieľom vyhodnocovať informácie a koordinovať činnosti v rámci zabezpečovania odporúčaní a prijímania opatrení, ktoré mali zamedziť šíreniu nového koronavírusu. Jeho zriaďovateľskú listinu a štatút prijala vláda koncom apríla.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona