Perišič: Ukázali sme našu silu, čaká nás silné Taliansko

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 13:41 • 2 min
Perišič: Ukázali sme našu silu, čaká nás silné Taliansko

BORDEAUX - Chorvátski futbalisti potvrdili pozíciu čierneho koňa na EURO 2016. V utorkovom súboji zdolali obhajcov titulu zo Španielska 2:1 a stali sa víťazmi D-skupiny.

slovakia

left justify in out

V osemfinále ich čaká tretí tím z B, E alebo F-skupiny. Španieli to budú mať na ceste do štvrťfinále ťažšie, v pondelok 27. júna na parížskom Saint-Denis nastúpia proti vo forme hrajúcim Talianom.

 

Lídrom Balkáncov na ceste za utorkovým triumfom bol Ivan Perišič. Elitný krídelník najskôr pripravil vyrovnávajúci gól pre Nikolu Kaliniča a potom sám v 87. minúte rozhodol o cennej výhre. "Ukázali sme našu silu. V porovnaní s predchádzajúcim zápasom urobil tréner päť zmien, napriek tomu sme dokázali otočiť skóre a zvíťaziť. Máme kvalitu aj na lavičke a dnes sa to ukázalo," vravel Perišič.

 

Španieli mali dobrý úvod, v 7. minúte otvoril skóre svojím tretím gólom na turnaji Alvaro Morata. "Poradie kanonierov ma nezaujíma. Prehrali sme aj napriek tomu, že sme viedli a kontrolovali zápas. Teraz treba na tento duel čo najrýchlejšie zabudnúť a sústrediť sa na ďalšieho súpera. Čaká nás silné Taliansko, čo je veľká výzva," povedal Morata.

 

Smoliarom zápasu bol Sergio Ramos. Španielsky kapitán v 72. minúte mohol poslať svoj tím do vedenia, ale nepremenil pokutový kop. "Hlavný rozdiel bol v tom, že súper mal lepšie držanie lopty. My sme zvyknutí dominovať, tvoriť hru, ale bez lopty sa to dá ťažko. Zo zápasu sa musíme poučiť a sústrediť sa na ďalší súboj. Je pravda, že náš čaká jeden zo spolufavoritov celého turnaja. Ale ja som vždy hovoril, že ak chcete byť šampiónmi, musíte zdolať tých najlepších," vyhlásil Ramos.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies