Peripetie života, lásky a priateľstva v novinke Astorky

NETKY.SK • 23 Január 2017, 12:41 • 2 min
Peripetie života, lásky a priateľstva v novinke Astorky

BRATISLAVA - Peripetie života, lásky a priateľstva prinesie na scénu bratislavského komorného divadla Astorka Korzo´90 novinka Letmý sneh.

slovakia

left justify in out

Hru uvedie divadlo na svojej scéne na Námestí SNP 33 v premiére 24. januára o 19:00. Ide o dramatizáciu románu Pavla Vilikovského, ktorý pre javisko upravil Jakub Nvota. Réžie sa ujal Juraj Nvota a v hlavných úlohách sa predstavia Ady Hajdu a Szidi Tobias. Inscenácia prístupná od 15 rokov je po premiére najbližšie na programe 26. januára, 7. a 14. februára, informuje divadlo na svojej webstránke https://www.astorka.sk/. Jakub Nvota "do príbehu divadelnej hry vložil mnohé motívy Vilikovského románu, lásku k partnerovi, (ne)schopnosť milovať bez zábran, priateľské väzby, stratu pamäti u človeka i spoločnosti či oslobodenie sa od vnútorných zábran, a pocit, že sa valí lavína, ktorá prináša zánik života, lásky i priateľstva", avizuje titul Astorka.

 

Divákov čaká v inscenácii príbeh Čimborazku (Ady Hajdu), muža v strednom veku, ktorý do svojho života necháva vstúpiť len manželku Lienku (Szidi Tobias) a blízkeho priateľa, vedca Štefana (Miroslav Noga). "S Lienkou láskyplne zdieľa svoj súkromný a intímny svet a s jazykovedcom Štefanom sa prechádza po obrovských planinách bohatých duševných zážitkov. Idylický príbeh sa začína zauzľovať pre zvláštne správanie sa Lienky, ktorá sa malými krokmi začína Čimborazkovi vzďaľovať. Nepamätá si spoločné zážitky, chvíľkami reaguje potmehúdsko nepriateľsky a do prítomnosti vťahuje reálne i fiktívne osoby z minulosti. Čimborazka cíti, že kedysi nechtiac pokazil ich vzťah malichernými zásadami a zrejme aj tým, že do bezdetného manželstva odmietol prijať adoptované dieťa. Má pocit, že mu to jeho milovaná Lienka nenápadne a premyslene vracia," píše sa v anotácii k titulu Letmý Sneh. Popri Tobias, Hajdu a Nogovi v hre hrajú i Peter Šimun a Rebeka Poláková a na jej uvedení sa podieľali Andrea Domeová (dramaturgia), Mona Hafsahl (kostýmy), Milan Vyskočáni (hudba) a ďalší.

 

Do konca januára Astorka uvedie aj ďalšie tituly. Vtipný pohľad na city v hre Láska na Kryme je na programe v piatok 27. januára. V sobotu 28. januára pozýva divadlo na jednu z najhrávanejších komédií Wiliama Shakespeara Sen svätojánskej noci. V pondelok 30. januára uvedie drámu Thomasa Bernharda Pred odchodom na odpočinok a v utorok 31. januára sa na scéne Astorky stretnú Zita Furková a Zuzana Kronerová v hre Silvestra Lavríka Tichý dom a v rovnaký deň sa dá vidieť i romantická komédia s pesničkami Sylvia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies