Pérez nechce hrať druhé husle

NETKY.SK • 19 November 2013, 15:26 • 2 min
Pérez nechce hrať druhé husle

WOKING - Pilot McLarenu vo formule 1 Sergio Pérez nemá záujem o miesto v tíme z dna štartového poľa len pre to, aby sa udržal v kráľovskej motoristickej triede. Britská značka informovala minulý týždeň, že nepočíta s Mexičanom do budúcej sezóny. Kolegom Jensona Buttona bude namiesto neho dánsky úradujúci šampión seriálu Formula Renault 3.5 Kevin Magnussen.

slovakia

left justify in out

McLaren vyhlásil, že pomáha Pérezovi nájsť si iný tím na scéne efjednotky. "Áno, je to pravda. Tím mi pomáha, ale tiež je fakt, že je ťažké získať také miesto, ktoré ma dokáže v F1 motivovať," povedal Pérez pre autosport.com. Rodák z Guadalajary nechce hrať druhé husle a príliš by nerozmýšľal o ponukách zo strany outsiderov ako Caterham či Marussia. "Nechcel by som to zvažovať, pretože mám čo ponúknuť a odchod do takého tímu by bol krokom späť. Musím nájsť inú možnosť," dodal Pérez.

Držiteľ troch pódiových umiestnení v najprestížnejšom motoristickom seriáli nechce zostať v F1 za každú cenu. Ak nezoženie prácu v dostatočne silnom zoskupení, bude sa obzerať po iných príležitostiach. "Zatiaľ som sa tým nezaoberal, ale ak to zájde až do takejto situácie, budem sa musieť rozhodnúť v priebehu niekoľkých dní," zakončil Pérez.

McLaren zažíva katastrofickú sezónu, jeho jazdci získali v 18 z 19 pretekov 102 bodov a ani raz sa neobjavili na stupňoch víťazov. Pre porovnanie, majstrovský Red Bull má pred záverečným podujatím v Brazílii (24. novembra) 553 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies