Pep Guardiola chce aj po treste ostať trénerom City

NETKY.SK • 17 Február 2020, 15:21 • 2 min
Pep Guardiola chce aj po treste ostať trénerom City

MANCHESTER - Tréner Manchestru City chce podľa britských médií zostať na lavičke úradujúceho anglického majstra napriek trestu, ktorý dostal klub od Európskej futbalovej únie. UEFA na najbližšie dve sezóny vylúčila mužstvo z európskych pohárových súťaží pre porušenie pravidiel finančnej fair play.

slovakia

left justify in out

Dva roky bez Európy

Španielsky kouč podľa britských zdrojov prezradil svojim priateľom, že má v úmysle zotrvať pri kormidle, hoci si City nezahrá Ligu majstrov. V prípade, že klub neuspeje s odvolaním na Športovom arbitrážnom súde (CAS), bude môcť účinkovať v pohárovej Európe najskôr až od sezóny 2022/2023.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Manchester City (@mancity),

 

Oficiálne stanovisko trénera ešte len príde

Guardiolov kontrakt by mal vypršať v roku 2021. K téme by sa mal vyjadriť v stredu po odloženom domácom zápase s West Hamom. Duel museli 9. februára zrušiť pre nepriaznivé počasie v dôsledku búrky Ciara.

 

Adekvátny trest? 

UEFA na dva roky vylúčila City z európskych pohárových súťaží a potrestala ho pokutou 30 miliónov eur. Klub sa podľa nej previnil tým, že v minulosti umelo zvýšil hodnotu sponzorských zmlúv. Predstavitelia City údajne podvádzali niekoľko rokov, keď skrývali, že premrštené sponzorské kontrakty pochádzajú priamo od majiteľov klubu v Abú Zabí.

 

img

 

Názor Citizens

Vedenie šampióna Premier League v reakcii na udelený trest uviedlo, že celý proces zo strany UEFA považuje za nepriateľský a zaujatý. Obvinenia z finančných nezrovnalostí označilo za nepravdivé.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona