Penzisti by mali oznámiť výšku zahraničného dôchodku do 30.9.

NETKY.SK • 7 September 2016, 15:03 • 2 min
Penzisti by mali oznámiť výšku zahraničného dôchodku do 30.9.

BRATISLAVA - Dôchodcovia, ktorí poberajú dôchodok aj zo zahraničia, majú povinnosť do 30. septembra oznámiť jeho výšku Sociálnej poisťovni (SP). Tento údaj je potrebný pri rozhodovaní o výplate vianočného príspevku. Ak nedošlo k zmene vyplácaného dôchodku zo zahraničia, dôchodca nemusí poisťovni nič oznamovať.

slovakia

left justify in out

Sumu dôchodku zo zahraničia je povinný dôchodca oznámiť, ak mu SP vypláca dôchodok, resp. dôchodky najviac v sume 529,80 eura mesačne. V takom prípade je potrebné vyplniť tlačivo "Oznámenie sumy dôchodku vyplácaného z cudziny", ktoré je uverejnené na webovej stránke poisťovne v časti Formuláre a je k dispozícii aj v pobočkách Sociálnej poisťovne.

 

Oznámenie je potrebné vyplniť v súlade s poučením a priložiť k nemu výpis z účtu, ústrižok poštového poukazu na výplatu, kópiu rozhodnutia preukazujúcu aktuálnu sumu dôchodku vyplácaného z cudziny alebo potvrdenie príslušnej inštitúcie, ktorá dôchodok z cudziny vypláca. Vyplnené oznámenie je potrebné zaslať na ústredie Sociálnej poisťovne alebo osobne zaniesť do ktorejkoľvek pobočky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona